Vločkový dezert s lesním a sušeným ovocem zpět

Ingredience:
ovesné vločky50 govesné mléko100 mlmed1 lžíce
ovoce100 g
ovesné vločky 50 g, ovesné mléko 100 ml, med 1 lžíce, ovoce 100 g

Příprava

Při výrobě domácího vločkového mléka zbývá na konci směs rozmixovaných ovesných vloček. Bylo mi líto ji jen tak vyhodit, tak jsem ji použila jako základ pro vločkový dezert a spojila jsem v něm i využití pro vločkové mléko. Jemná chuť vloček a mléka se velmi dobře doplňuje s výraznou chutí lesního ovoce.

Vločky nasypeme do misky a zalijeme vločkovým mlékem, necháme cca 15 minut nasáknout. Mezitím si rozmixujeme lesní ovoce a nachystáme skleničky, do kterých budeme dezert dávat. Pokud jsme si vyráběli domácí vločkové mléko, je možné zbytkové vločky použít do dezertu jako vrstvu k plnění. Namočené vločky rozmixujeme a přidáme lžíci medu. Pak už jen skládáme jednotlivé vrstvy dle chuti tj. vločky, směs lesního ovoce. Vočky, sušené ovoce, směs lesního ovoce a navrch ozdobíme sušeným ovocem.

2016-02-16 Dezerty

Poznámka

Ovoce - lesní ovoce (maliny, borůvky, ostružiny) sušené (lyofilizované) ovoce (broskev, ananas, červený rybíz, malina, physalis).

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI