Zasněžené banánovo-kakaové muffiny zpět

Ingredience:
banán160 grýžová mouka polohrubá100 gpohanková mouka hladká50 g
panela3 - 4 lžíceřepkový olej2 lžícekakaový prášek Troubelice2 lžíce
nálev z cizrny vyšlehaný ve sníhcca 150 mlmoučkový cukr dle potřeby
banán 160 g, rýžová mouka polohrubá 100 g, pohanková mouka hladká 50 g, panela 3 - 4 lžíce, řepkový olej 2 lžíce, kakaový prášek Troubelice 2 lžíce, nálev z cizrny vyšlehaný ve sníh cca 150 ml, moučkový cukr dle potřeby

Příprava

Tento recept jsem dělala ještě ve dnech, kdy jsme vyhlíželi sníh, dnes už krásně sněží a já doufám, že to vydrží. My sníh milujeme a těšíme se na radovánky, které sebou přináší. Takže jsme si připravili zasněžené muffiny, samozřejmě lze ozdobit vaším oblíbeným krémem, náš je z kokosového mléka v plechu, které zachladím, vyšlehám, přidám vanilku z vanilkového lusku nebo kakaový prášek či obojí a udělám dvě barvy krému, fantazii se meze nekladou a chutím už vůbec ne. V létě určitě využijeme k ozdobení čerstvé ovoce.

Oloupeme dva banány, rozmixujeme tyčovým mixérem, přisypeme mouky, panelu, olej. Přidáme vyšlehaný nálev z cizrny. Nálev z cizrny je dobré šlehat na vysoké otáčky, vyšlehá se do nádherného sněhu jako bílky, využití je stejné. Určitě ocení alergici na vejce či vegani, dodá těstu nadýchanost.

Samozřejmě pokud nejste omezení vajíčky a rádi si je dopřejete, můžete klidně zužitkovat bílky. Zrovna tak mouku lze zaměnit za špaldovou T630 či běžně používanou k přípravě moučníků.

Připravené těsto nalijeme do forem na muffiny, u bezlepkových těst doporučuji silikon, já používám silikonové formy od Tescomy.

Muffiny dáme na plech a vložíme do rozehřáté trouby, pečeme na 180°C přibližně 15.20 minut, necháme vychladnout a následně ozdobíme dle libosti, já zde zasněžila přes šablonu klasickým moučkovým cukrem. Šablonu si vyrobíte z papíru, já ji dostala jako dárek k nákupu.

Poznámka: 

PANELA se vyrábí z cukrové třtiny a je známá též pod názvy: chancaca, piloncillo, panocha, penuche, mascobado, azúcar de turbinado, jaggery, gur, rapadura, papelillo, raspadura, empanizao.
Panela svým vzhledem trošku připomíná hnědý cukr nebo med. Nemá ovšem s rafinovaným cukrem ani medem nic společného. Je to sladká ztuhlá šťáva z cukrové třtiny. Na rozdíl od hnědého cukru má panela nesrovnatelně bohatší škálu chutí a hlavně vůní, podobně jako med. Bez použití chemických procesů (jako je např. rafinace) je výsledkem výživově bohatý produkt, který si na rozdíl od bílého cukru uchovává všechny důležité látky, které obsahuje cukrová třtina. 

! Panela obsahuje 5x více minerálních látek než hnědý cukr a 50x více minerálních látek než bílý cukr !

2017-01-04 Dezerty

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI