Tipy a rady: Himalájská sůl a její výhody

Tipy a rady: Himalájská sůl a její výhody zpět

Používáte v kuchyni růžovou himalájskou sůl? Pokud ne, běžte co nejdříve na internet nebo do specializované prodejny a kupujte, protože cena se pohybuje již od 60 Kč/půl kila a její příznivé účinky jsou k nezaplacení.

Himalájská sůl se těží v dolech v Pakistánu a je běžně používána v kuchyni namísto běžných kuchyňských solí. Dále se ale používá i na výrobu koupelových solí nebo jsou její bloky využívány na servírování potravin. Je považovaná za nejčistší sůl na světě a je typická svoji růžovou barvou. Růžovou barvu má proto, že obsahuje železo. Čím více železa obsahuje, tím více je její růžová barva intenzivní.

Výhody himálajské soli:

  • zabraňuje nadměrnému zadržování vody v těle
  • je lehce vstřebatelná pro organismus, její přebytky tělo vyloučí bez problémů
  • tím, že se nehromadí v těle, nevznikají v těle usazeniny v kloubech či na jiných místech (ledviny)
  • příznivě upravuje krevní tlak
  • ulevuje svalovým křečím
  • zvyšuje pevnost kostí
  • při dlouhodobějším užívání vzniká menší potřeba solit
  • podporuje funkci nervové soustavy
  • příznivě upravuje krevní tlak
  • železo, které sůl obsahuje, je důležité pro krvetvorbu

Využití himalájské soli:

  • saláty
  • dresinky
  • různé předkrmy
  • okurková limonáda

Více inspirativních článků a receptů najdete na blogu naskokvkuchyni.cz

Autor článku:

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI