6 hodin pečený bůček zpět

Ingredience:
vepřový bok s kostí /s kůží/cca 1 kgsůl dle chutikmín dle chuti
vepřový bok s kostí /s kůží/ cca 1 kg, sůl dle chuti, kmín dle chuti

Příprava

Na Nový rok by se měla jíst čočka, aby byly korunky, a taky vepřový maso pro štěstí. Máma mě naučila péct ten nejkřupavější bůček na světě, maso je jako dort a je to tak hrozně snadný, že to zvládne i úplnej amatér.

Troubu předehřejeme na 130 stupňů.
Kůži bůčku několikrát podélně i napříč nařízneme tak, aby nám vznikly kostičky jako na fotce.
Celý kus masa pak ze všech stran osolíme a pokmínujeme.

img_9335
To je celý. Bůček dáme do pekáčku, přiklopíme ho, nepodléváme a dáme péct na 6 hodin. Za celou dobu troubu neotvíráme. Po šesti hodinách pekáček odklopíme, přidáme stupně na 200 a dopečeme krupon do křupava.

img_9379

Bůček pustí spoustu tuku, ve kterým se vlastně celou dobu pomalinku konfituje, proto je maso úžasně měkký a šťavnatý! O víkendu to dělám tak, že si maso večer připravim, dám si budíka na 5 ráno, jen šoupnu pekáč do trouby a kolem devátý mě probudí nádherná vůně! Na dvanáctou je prima oběd. K masu nejlíp čerstvej chleba, hořčici a nastrouhanej křen.

2017-01-03 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI