Borůvkové knedlíky zpět

Ingredience:
brambory uvařené ve slupce500 gdětská krupice + na podsypání100 gbramborový škrob100 g
vejce1 kssůl špetka(mražené) borůvky200 g
Pražená strouhanka:
máslo100 gstrouhanka50 gmoučkový cukr na posypání
brambory uvařené ve slupce 500 g, dětská krupice + na podsypání 100 g, bramborový škrob 100 g, vejce 1 ks, sůl špetka, (mražené) borůvky 200 g, máslo 100 g, strouhanka 50 g, moučkový cukr na posypání

Příprava

Nedávno jsem o víkendu měla pocit, že doma nic není, ale chci z toho uvařit oběd. 
Nastal tedy čas zašátrat v mrazáku a vylovit pečlivě nasyslené zásoby z léta.
Nakonec z toho byl dokonalý oběd.

Borůvkové knedlíky z bramborového těsta sypané cukrem a praženou strouhankou.

Brambory uvařte ve slupce doměkka, sceďte, oloupejte a nechte vychladnout.

Dejte si vařit hrnec vody a začněte připravovat těsto. Brambory prolisujte lisem na brambory do mísy. Pokud nemáte lis na brambory, tak je nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte krupičku, škrob, špetku soli a vejce. Promíchejte a vypracujte hladké těsto.

Podložku si zlehka posypejte krupičkou, na kterou budete pokládat hotové knedlíky (aby se nepřilepily). Z těsta vždy odeberte kousek, udělejte placičku, na ni dejte přibližně 2 lžičky borůvek. Teď bych další postup popsala asi tak, jako když dělám sněhovou kouli. Použití mražených borůvek má jednu velkou výhodu. Nemusíte se bát, že je při koulení knedlíku rozmáčknete. Nakonec ještě poválejte v rukách dokulata a zkontrolujte, jestli je knedlík neporušený a nemá nikde žádnou prasklinu.

Hotové knedlíky vložte do vroucí vody. Opatrně je vařečkou odlepte od dna. Knedlíky po chvilce vyplavou. Od té doby co vyplavou, je vařte ještě 5 minut. Mezitím, co se knedlíky vaří, rozehřejte na pánvičce máslo a vsypte strouhanku. Stačí opékat maximálně 2 minuty.

Hotové knedlíky vylovte z vody, nejlépe to jde děrovanou naběračkou. Dejte je do mísy a přidejte strouhanku.

Na talíři knedlíky pocukrujte moučkovým cukrem.

2017-05-23 Hlavní chody

Poznámka

Z uvedených surovin jsem připravila 15 knedlíků.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI