Bramborovo-cuketové noky s višňovým rozvarem zpět

Ingredience:
větší brambory6 ksvydlabaná oloupaná cuketa1/2 ksžloutek1 ks
špaldová polohrub mouka, hladká celozrnná dle potřebysůl špetka
Ovocný rozvar:
mražené višně dle chutimoučkový cukr dle chutimák dle chuti
větší brambory 6 ks, vydlabaná oloupaná cuketa 1/2 ks, žloutek 1 ks, špaldová polohrub mouka, hladká celozrnná dle potřeby, sůl špetka, mražené višně dle chuti, moučkový cukr dle chuti, mák dle chuti

Příprava

Včera večer jsem přemýšlela jak udělat bramborové noky trošku hodnotnější a napadla mě cuketa. Tak jsem to ráno hned vyzkoušela.

Oloupeme si a nastrouháme najemno brambory a cuketu, vymačkáme přebytečnou vodu, přidáme sůl, žloutek, zahustíme moukou tak, aby se těsto spojilo. Je trošku lepivější, pomůžeme si častějším moučněním rukou při tvarování noků. Uděláme noky, dáme do vroucí vody a vaříme 30 minut, vyzkoušíme, zda jsou vařené a dost měkké tak, že si jeden vyjmeme, rozkrojíme a ochutnáme.

Podáváme s ovocným rozvarem, já použila mražení višně, které jsem nechala povolit a krátce prohřála. Nandáme višně na noky, posypeme směsí máku a cukru. 

2016-01-18 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI