Bramborový nákyp se schwarzwaldskou šunkou, zapečený s camembertem

zpět
Bramborový nákyp se schwarzwaldskou šunkou, zapečený s camembertem
Ingredience:
vařené brambory500 gplátky schwarzwaldská šunka160 gzakysaná smetana200 g
sůl dle chutistrouhaný muškátový oříšek dle chutijarní cibulka1 ks
mletý černý pepř dle chutinasekaná petrželka a pažitka dle chutivejce3 ks
strouhaný čedar150 gmáslo na vymazání formysýr Camembert1 ks
vařené brambory 500 g, plátky schwarzwaldská šunka 160 g, zakysaná smetana 200 g, sůl dle chuti, strouhaný muškátový oříšek dle chuti, jarní cibulka 1 ks, mletý černý pepř dle chuti, nasekaná petrželka a pažitka dle chuti, vejce 3 ks, strouhaný čedar 150 g, máslo na vymazání formy, sýr Camembert 1 ks

Příprava

Zapečené brambory jsou rychlé a moc dobré jídlo. Dnes je zkusila připravit jinak než obvykle. Přidala jsem k nim zapéct camembert, který po zapečení do brambor pronikne a je to chuťově opravdu výborné.

Uvařené brambory pokrájíme na malé kousky nebo nahrubo nastrouháme, přidáme pokrájenou šunku (jeden plátek si dáme stranou) a jarní cibulku. Vejce smícháme se zakysanou smetanou, solí, pepřem, muškátovým oříškem, petrželkou, pažitkou a polovinou strouhaného sýra. Bramborovou směs přendáme do máslem vymazané formy. Do středu bramborové směsi ve formě vložíme sýr camembert, který ovineme plátkem schwarzwaldské šunky. Posypeme zbytkem strouhaného čedaru. V troubě zapékáme cca 15 - 20 minut na 180 stupňů.

2018-01-12 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI