Brambory zapečené s brokolicovo-zeleninovou náplní, česnekem a bazalkou zpět

Ingredience:
České Ghíčko dle potřebymalá brokolice1 ksbílá cibule1 ks
brambory dle potřebymalá bílá ředkev2 kspolníček2 hrti
mandlové mléko Provamel dle potřebysůl dle chutičesnek dle chuti
bazalka dle chuti
České Ghíčko dle potřeby, malá brokolice 1 ks, bílá cibule 1 ks, brambory dle potřeby, malá bílá ředkev 2 ks, polníček 2 hrti, mandlové mléko Provamel dle potřeby, sůl dle chuti, česnek dle chuti, bazalka dle chuti

Příprava

Někdy přijdou dny, kdy se sama sebe ptám: "co já dnes budu vařit"? Většinou to dopadne tak, že vyrazím do zásob, které posbírám, dám na stůl a z nich něco vytvořím. A dnes tomu bylo zrovna tak. Přebytky brokolice a polníčku bylo zapotřebí zredukovat, a tak vznikla opět naše oblíbená zapečená směs.

Brokolici uvaříme v páře, mezitím si na Českém Ghíčku orestujeme nakrájenou cibulku, přidáme najemno nastrouhanou bílou ředkev, přilijeme mandlové mléko a vaříme do změknutí ředkve. Když je ředkev měkká, přidáme prolisovaný stroužek česneku, bazalku, prohřejeme, přidáme 2 hrsti polníčku, který jsem již nevařila, přidáme vařenou brokolici a rozmixujeme nebo rozmačkáme vidličkou a vše spojíme. V případě potřeby naředíme mandlovým mlékem do požadované konzistence. Dno zapékací mísy potřeme Ghíčkem, vyplníme plátky brambor, vrstvu brambor osolíme a přidáme zeleninovou náplň, kterou opět pokryjeme plátky brambor, osolíme, přidáme opět vrstvu brokolicové směsi a zakončíme plátky brambor, které osolíme a potřeme Ghíčkem, přiklopíme a pečeme v troubě na 200°C přibližně 20 minut, dozlatova.

2016-05-12 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI