Brokolicové karbanátky s pohankovou lámankou s vůní koření na Ghí zpět

Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřebymalá brokolice1 kscuketa1 ks
jarní cibulka2 kspohanková lámanka60 gsůl dle chuti
mletý kmín dle chuti*směs koření na salát Kotanyi dle chutibazalka (měla jsem sušenou) dle chuti
petrželová nať (sušená) dle chutikonopná semínka30 gdomácí sádlo, ideálně se škvarky2 lžíce
pohanková mouka hladká, nebo teff mouka tmavá Adveni dle potřeby
České Ghíčko Bio dle potřeby, malá brokolice 1 ks, cuketa 1 ks, jarní cibulka 2 ks, pohanková lámanka 60 g, sůl dle chuti, mletý kmín dle chuti, *směs koření na salát Kotanyi dle chuti, bazalka (měla jsem sušenou) dle chuti, petrželová nať (sušená) dle chuti, konopná semínka 30 g, domácí sádlo, ideálně se škvarky 2 lžíce, pohanková mouka hladká, nebo teff mouka tmavá Adveni dle potřeby

Příprava

Původně to měla být pomazánka a zároveň placky, ale když jsem upekla pár kousků, tak z pomazánky rázem sešlo a nakonec vše padlo na placky. Pánové mi je loupili pod rukama, tak nevím, kdo tu drží tu protikvasinkovou dietu. Ale potěšilo mě to. Je to snadné, rychlé a výborné.

Zeleninu očistíme a uvaříme v páře. Během přípravy zeleniny si připravíme pohankovou lámanku. Do menšího hrnce nasypeme pohankovou lámanku, zalijeme ji vroucí vodou z konvice, pouze tolik, aby byla lámanka ponořená. Přiklopíme a necháme 20 - 30 minut přiklopené. Je dobré, když je sušší, nebudeme muset přidávat tolik mouky. 

Uvařenou zeleninu v páře necháme vychladnout. Přidáme pohankovou lámanku, konopná semínka, bylinky, sůl, koření a sádlo (ideálně i se škvarky). Vše rozmixujeme tyčovým mixérem a zahustíme moukou. Já se snažilo o minimum přidané mouky. Vytvarujeme karbanátky, které upečeme na Ghí či jiném tuku. Při protikvasinkové dietě je Ghí ideální. Můžete si udělat jeden testovací karbanátek, zda se bude rozpadat, a zda je přidaná mouka dostačující. V případě potřeby mouku přidáme.

Jsou vážně skvělé a nádherně voňavé se špetkou toho a toho koření.

Přeji dobrou chuť.

2018-03-27 Hlavní chody

Poznámka

* Kotanyi koření - dodá úžasný šmrnc. Obsahuje česnek, cibuli, sušená rajčata, chilli, rozmarýn, tymián, bazalku, saturejku, libeček a estragon. Původně jsem ladila pomazánku, ale v plackách skvěle provoní. Nechám na zvážení každého. Případně si namíchejte vlastní směs bez chilli a sušených rajčat.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI