Brokolicový kuskus s křepelčími vejci zpět

Ingredience:
celozrnný kuskus1 šálek (100g)brokolice1/2 ksGhí1 lžička
červená cibule1 kssušená rajčata naložená v oleji6 kskřepelčí vejce10 ks
sůl dle chutipepř dle chuti
celozrnný kuskus 1 šálek (100g), brokolice 1/2 ks, Ghí 1 lžička, červená cibule 1 ks, sušená rajčata naložená v oleji 6 ks, křepelčí vejce 10 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Uvědomila jsem si, že už jsem hrozně dlouho neměla kuskus a dostala jsem na něj nepřekonatelnou chuť. Ani nevím, proč jsem ho tak dlouho zanedbávala, jeho příprava je totiž tak snadná a je tak ideální na rychlé obědy, když se vám nechce vymýšlet nic složitého.

Saláty s vařeným vejcem mám moc ráda, jsou vydatné, plné bílkovin a opravdu mě vždycky nasytí. Od známého jsme dostali spoustu křepelčích vajíček, které používám při vaření moc ráda. Dodají jídlu vždy určitou dávku roztomilosti a na talíři vypadají prostě dobře. Co vám budu vysvětlovat, křepelčí vajíčka jsou prostě fotogenické a děsně sexy.  Pokud je ale neseženete nebo se vám za ně nechce v obchodě utrácet víc peněz, použijte klasicky slepičí a chuť bude stále dokonalá.

Tohle jídlo miluju pro jeho rychlou a snadnou přípravu. Zatímco se bude připravovat kuskus, stihnu si přichystat všechny ostatní ingredience a pak už jen vše smíchám dohromady a můžu podávat.

Začneme tedy přípravou kuskusu. Nasypeme 1 menší šálek celozrnného kuskusu (použijte klidně váš oblíbený) do větší misky, přidáme k němu lžičku ghí a důkladně ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Zalijeme ho 1,5 šálkem vroucí vody, promícháme a přiklopíme talířkem. Takto necháme v klidu stát a bobtnat.

Mezitím si dáme vařit křepelčí vajíčka. Nezapomeňte na jejich velikost, takže jim oproti klasickým slepičím stačí cca 2 minutky varu.

Brokolici rozebereme na drobné růžičky a pouze velmi krátce ji povaříme ve vroucí osolené vodě, aby zůstala ještě krásně křupavá. Když je brokolice uvařená, ihned ji namočíme do ledové vody. Zastavíme tím var a zelenina si zachová krásnou zelenou barvu.

Po zhruba 10 minutách by měl být už kuskus hotový, Lehce ho provzdušníme vidličkou a přesypeme do větší mísy. Přidáme k němu růžičky brokolice, pokrájená sušená rajčata a červenou cibuli nakrájenou na velmi tenká kolečka. Opatrně vše společně promícháme. Ochutíme případně ještě solí a pepřem.

Křepelčí vejce oloupeme a pouze překrojíme na půl. Můžete je buď opatrně vmíchat do salátu, nebo je pouze naservírovat nahoru jako já.

2016-08-18 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI