Bulgur se špenátem
zpět
Ingredience: |
bulgur | 120 g | baby špenát | hrst | růžová cibule (červená) | 1 ks |
střední mrkev | 2 ks | kukuřice Bonduelle | 80 g | cherry rajčátka | 5 ks |
zelené jablko (na tenké plátky) | 1/4 ks | nasekané lístky bazalky | 1 lžíce | olivový olej | dle potřeby |
himalájská sůl | dle chuti |
Zálivka: |
olivový olej extra virgin | 2 lžíce | jablečný ocet | 1 lžíce | med | 1 lžíce |
himalájská sůl | dle chuti | černý pepř | dle chuti |
bulgur 120 g, baby špenát hrst, růžová cibule (červená) 1 ks, střední mrkev 2 ks, kukuřice Bonduelle 80 g, cherry rajčátka 5 ks, zelené jablko (na tenké plátky) 1/4 ks, nasekané lístky bazalky 1 lžíce, olivový olej dle potřeby, himalájská sůl dle chuti, olivový olej extra virgin 2 lžíce, jablečný ocet 1 lžíce, med 1 lžíce, himalájská sůl dle chuti, černý pepř dle chuti
Příprava
Často se potýkám s problémem, že nevím, co manželovi uvařit do práce. Jelikož si jídlo nemůže nikde ohřát, je to těžký úkol vymyslet pokrm, aby chutnal dobře i studený. Bulgur je pro to ale jako stvořený.
- Bulgur si uvaříme podle návodu na obalu.
- Cibuli si nakrájíme na půl kolečka a na olivovém oleji ji osmahneme dozlatova.
- Mrkev oloupeme a nakrájíme na julienne. Na olivovém oleji ji chvilku osmahneme, aby nám lehce změkla.
- Mezitím si připravíme zálivku smícháním všech ingrediencí (olej, ocet, med, sůl a pepř).
- Pokud chceme jídlo podávat v uzavíratelné sklenici, můžete ho vrstvit. První nalít na dno zálivku, na to dát bulgur a pak už jednotlivé ingredience (zálivka, bulgur, špenát, cibule, mrkev, kukuřice, rajčata, jablko, bazalka. Pokud podáváme klasicky na talíř, můžeme všechny ingredience vhodit na pánev a promíchat.
2016-11-07
Hlavní chody
Autor:
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptuzeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké
Fotogalerie