Bulgurové rizoto s krůtím masem, žampiony a listovým špenátem zpět

Ingredience:
bulgur80 gkrůtí prsa135 gmenší žampiony4 ks
čerstvý špenát2 hrstipara olej1 lžícekořenící přípravek pizza (Lidl) dle chuti
himalájská sůl dle chuti
bulgur 80 g, krůtí prsa 135 g, menší žampiony 4 ks, čerstvý špenát 2 hrsti, para olej 1 lžíce, kořenící přípravek pizza (Lidl) dle chuti, himalájská sůl dle chuti

Příprava

Dnes mám pro vás recept na bulgurové rizoto. Tentokrát jsem si vařila pouze pro sebe, protože děti mám ještě na prázdninách, ale myslím, že tahle varianta rizota by chutnala i jim.

Bulgur si připravíme dle návodu na sáčku.

Na pánvi rozpálíme olej. 

Žampiony oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. 

Vhodíme na rozpálený olej a restujeme. 

Mezitím si krůtí maso pokrájíme na menší kostičky. 

Nakrájená krůtí prsa vhodíme k žampionům a společně restujeme

Přidáme lžičku kořenící směsi a osolíme. 

Ve chvíli, kdy máme maso a žampiony orestované, přidáme 2 hrsti listového špenátu a za míchání necháme špenát zmenšit svůj objem a orestujeme. 

K připravené směsi přidáme bulgur (včetně nedovyvařené vody), promícháme a ještě chvilku necháme prohřát.

2018-04-13 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI