Cizrnovo-cuketové placky se zakysanou smetanou

Ingredience:
vařená cizrna namočená přes noc350 gcuketa400 gnasekaný čerstvý kopr2 lžíce
nastrouhaná čerstvá mrkev1 ksnastrouhaný čerstvý celer1 kousíčekpolohrubá mouka50 g
vejce2 kssůl1 špetkapepř1 špetka
olej na smažení1 dle potřeby
Na dip:
zakysaná smetana1 kelímekčerstvý kopr1 lžičkapažitka1 lžička
sůl1 špetkapepř1 špetka
vařená cizrna namočená přes noc 350 g, cuketa 400 g, nasekaný čerstvý kopr 2 lžíce, nastrouhaná čerstvá mrkev 1 ks, nastrouhaný čerstvý celer 1 kousíček, polohrubá mouka 50 g, vejce 2 ks, sůl 1 špetka, pepř 1 špetka, olej na smažení 1 dle potřeby, zakysaná smetana 1 kelímek, čerstvý kopr 1 lžička, pažitka 1 lžička, sůl 1 špetka, pepř 1 špetka

Příprava

Milovníci zeleninových placek si určitě přijdou na své. Však děti je milují úplně stejně. Když je doplníte dipem z čerstvého kopru, jistě se obyčejné pracky změní ve velkou dobrotu. 

Přes noc namočenou cizrnu uvaříme doměkka. Okapeme, osušíme a rozmixujeme v robotu. V míse smícháme nastrouhanou cuketu, mrkev, celer, kopr, mouku a vejce. Přidáme rozmixovanou cizrnu a nakonec směs pěkně dochutíme. Poté tvarujeme placiky, které dáváme na rozpálenou pánev s olejem.

Během smažení si připravíme jednoduchý dip ze zakysané smetany.
Do misky si dáme všechny ingredience a řádně promícháme. Chutě se pěkně během smažení placek spojí. Kdo má rád zeleninu, může ji nakrájet, jako přílohu a pokapat výborným fresh dipem, který se hodí snad ke všemu.

Dobrou chuť přeji!

2015-07-29 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravysmažení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI