Cizrnovo tuňákový salát s rukolou zpět

Ingredience:
bílý jogurt6 lžicvinný ocet s estragonem1 lžícesůl dle chuti
pepř dle chutiolivový olej1 lžičkacizrna (v nálevu - Alnatura)200 g
tuňák v olivovém oleji200 gjarní cibulka1 ksrukola3 hrsti
rajčatová tortilla2 - 3 kscherry rajčátka3 - 4 ks
bílý jogurt 6 lžic, vinný ocet s estragonem 1 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti, olivový olej 1 lžička, cizrna (v nálevu - Alnatura) 200 g, tuňák v olivovém oleji 200 g, jarní cibulka 1 ks, rukola 3 hrsti, rajčatová tortilla 2 - 3 ks, cherry rajčátka 3 - 4 ks

Příprava

Saláty jsou takové rychlé vaření. Ne, že by jim to ubíralo na výsledné chuti. I u přípravy salátů je dle mého třeba mít kvalitní a dobré suroviny a skloubit všechny chutě dohromady. Dnes jsem měl chuť na něco trochu jiného. Kombinace cizrny tuňáka a rukoly byla velmi dobrá volba. Jako přílohu si můžete zvolit jakékoliv vámi oblíbené pečivo, já jsem si vybrala rajčatovou tortillu.

Nejprve si nachystáme dresing. V misce smícháme bílý jogurt, vinný ocet a lžičku olivového oleje, osolíme a opepříme a pořádně prošleháme. Dáme na chvíli do lednice. Mezitím si scedíme cizrnu a necháme okapat tuňáka. Pak už je do velké mísy natrháme rukolu, přidáme tuňáka, cizrnu, osolíme a opepříme a promícháme. Cherry rajčátka si rozkrojíme na polovinu a na závěr s nimi ozdobíme salát. Dresing můžeme dát přímo na salát nebo jej dát vedle a pak do něj namáčet třeba rajčatové tortilly.

2016-09-08 Hlavní chody

Poznámka

Inspirovala jsem se na webu albert.cz.

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI