Čočka na kyselo zpět

Ingredience:
čočka500 gsádlo3 lžícehladká mouka2 lžíce
ocet1 - 2 lžícecukr dle chutisůl dle chuti
voda dle potřeby
čočka 500 g, sádlo 3 lžíce, hladká mouka 2 lžíce, ocet 1 - 2 lžíce, cukr dle chuti, sůl dle chuti, voda dle potřeby

Příprava

Luštěniny jsou nezbytnou součástí zdravého jídelníčku. Mou nejoblíbenější luštěninou je čočka,  kterou jsme měli dnes k večeři.
Jak to tak bývá, aby děti jedly čočku, je to u nás podmíněno párkem, tak jsem zvolila párty párečky s 86% obsahem masa od firmy MP Krásno, a.s. – Krásno
Já mám zas ráda sázené vejce, manžel slaninu, no a cibulka, tak samozřejmě nesměla chybět. Takže abych vyšla vstříc všem, bylo od každého trochu. Krásný večer všem! 

Čočku propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme vodou a necháme namočenou do druhého dne.
Čočku znovu propláchneme, zalijeme čistou vodou, osolíme a vaříme do měkka. Vodu slijeme.
Ze sádla a hladké mouky si připravíme jíšku, zalijeme 30 ml vody, vymícháme dohladka a promícháme čočku. Ochutíme solí, cukrem a octem. Podáváme s uzeným masem, párkem, nebo se sázeným vejcem.

VENDY TIP! Namáčení luštěnin napomáhá lepší stravitelnosti a zkracuje dobu vaření.

2016-05-11 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI