Ingredience: | |||||
velká cuketa | 1 ks | červená řepa | 1 ks | brambory | 0,5 kg |
česnek | 5 stroužků | tvrdý sýr | 20 dkg | vejce | 1 k |
hladká mouka | 1 hrnek | voda či mléko | 1 hrnek | sldká mletá paprika | 1 lžička |
zakysaná smetana nebo kvalitní jogrut | 200 ml | máslo | 50 kg | řepkový olej | dle potřeby |
sůl | dle chuti | petrželka | dle chuti | tymián | dle chuti |
Cuketová sezóna pokračuje a já přidávám recept, který dává tip na to, jak třeba zásobu cuket zpracovat v chutné variantě. Pokud milujete placky na všechny způsoby, jdeme do toho!
Nejprve si omyjeme cuketu (bez loupání) a nakrájíme na tenká kolečka cca 0, 5 cm a vysušíme z ní ubrouskem nadbytečnou vodu. Červenou řepu, brambory a česnek oloupeme. Připravíme si těstíčko, ve kterém pak budeme cuketu obalovat. Do misky vlijeme hrnek vody, vsypeme hrnek hladké mouky, vejce, sladkou papriku, 20 dkg tvrdého sýru, 4 stroužky prolisovaného česneku, tymián a sůl. Vše důkladně promícháme, aby nebyly ve směsi hrudky. Těsto nesmí být ani řídké ani husté...prostě tak akorát a dáme na půl hodiny odležet do lednice. Na přípravu dipu si na struhadle nastrouháme syrovou červenou řepu najemno, prěbytečnou šťávu slijeme, vmícháme zakysanou smetanu spolu s prolisovaným stroužkem česneku a solí, zamícháme a vychladíme v lednici. Nyní si na pánvi rozpálíme olej na nejvyšší stupeň a mezitím obalujeme cuketu v těstíčku. Poté vkládáme obalené cukety do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova. Brambory uvaříme doměkka, slijeme, přidáme máslo, rozmixujeme a přidáme čerstvě nakrájenou petrželku. Přeji dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI