Dýňovo-ricottové noky se šalvějovým máslem zpět

Ingredience:
dýňové pyré1 hrnekricotta1 hrnekstrouhaný sýr Gran Moravia1/4 hrnku
vejce2 kssemolinová mouka3 - 4 hrnkysůl2 lžičky
čerstvé máslo Gran Moravia50 gčerstvá šalvěj dle chuti
dýňové pyré 1 hrnek, ricotta 1 hrnek, strouhaný sýr Gran Moravia 1/4 hrnku, vejce 2 ks, semolinová mouka 3 - 4 hrnky, sůl 2 lžičky, čerstvé máslo Gran Moravia 50 g, čerstvá šalvěj dle chuti

Příprava

S příchodem podzimu se všude objevují dýňové recepty. Tento dýňový recept není rozhodně poslední, který tento podzim připravuji. Polévku dělají všichni a proto jsem se rozhodla pro něco úplně jiného. Dnes si společně uvaříme dýňovo-ricottové noky s parmezánem, které nádherně doplňuje šalvějové máslo. Chuť šalvějového másla je naprosto dokonalá a uchvátí Vás svou jednoduchostí. Navrch ještě špetka parmezánu a budete se cítit jako v nebi.

Nejprve si připravíme dýňové pyré. Malou dýni Hokkaidó rozkrojíme napůl a vnitřek vydlabeme. Vydlabanou dýni nakrájíme i se slupkou na větší kusy, které poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Vše pokapeme trochou olivového oleje a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 35-40 minut. Nemusíte se bát, slupka krásně změkne. Dejte si akorát pozor, aby se Vám dýně nespálila. Jakmile jsou kousky měkké, necháme je vychladnout a poté je vhodíme do mixéru. Dýni rozmixujeme na hladké pyré. 
 
Rozmixovanou dýni přendáme do misky a přidáme k ní ricottu, strouhaný sýr, vejce, mouku a sůl. Pomocí rukou vypracujeme vláčné a nelepivé těsto. Pokud by se Vám i přesto těsto lepilo na ruce, přidejte ještě trochu mouky. Z těsta vypracujte malý bochánek a rozdělte ho na několik menších kousků. Z každého kousku pak vyválejte pomocí pomoučených rukou válečky a nakrájejte je ostrým nožem na cca 1 cm široké noky. Noky vhoďte do vroucí vody a nechte vařit 1 - 2 minuty. 
 
Na pánvi rozehřejte máslo a přidejte k němu nadrobno nakrájené lístky šalvěje. Chvíli vše opékejte a nakonec máslo posolte. Noky před podáváním přelijte šalvějovým máslem, posypte strouhaným parmezánem a máte hotovo.
2015-09-29 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI