Farářská krkovička zpět

Ingredience:
vepřové krkovice4 plátkyvětší cibule4 kssýr niva200 g
sýr gouda200 gmletá paprika1 lžičkasádlo1 lžíce
sůl špetkapepř špetka
Příloha:
brambory dle potřebypetrželka dle chutimáslo kousek
vepřové krkovice 4 plátky, větší cibule 4 ks, sýr niva 200 g, sýr gouda 200 g, mletá paprika 1 lžička, sádlo 1 lžíce, sůl špetka, pepř špetka, brambory dle potřeby, petrželka dle chuti, máslo kousek

Příprava

Nelekněte se, že plech plný masa a cibulky nepodléváme. Cibulka pustí šťávu, proto zůstaňte klidní a nedivočte s vodou. Pokud byste měli i tak lepší pocit, můžete podlít třeba troškou smetany. 

Plátky masa zlehka naklepeme, malinko osolíme ( niva i gouda jsou slané ), opepříme. Pekáček zlehka vymažeme sádlem, vložíme krkovici, kterou pokladme cibulé nakrájenou na půlkolečka. Na každý plátek dáme jednu cibuli. Zasypeme nahrubo nastrouhanými sýry a zlehka poprášíme mletou sladkou paprikou. Bez přikrytí pečeme v troubě na 180 st cca 40 minut. Cibule puští šťavičku, ale vzhledem k tomu, že nic nepodléváme, není jí mnoho.
Proto jako příloha jsou vhodné brambory v jakékoliv úpravě. My měli šťouchačky. Maso je krásně šťavnaté a křehké.
Recept mám od kamarádky Janičky Bouškové, jen jsem si ho mírně upravila.

2014-11-11 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy60 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI