Holandský řízek s bramborovou kaší zpět

Ingredience:
mleté maso1 kgsůl1 lžičkacukr1 lžíce
voda200 mltvrdý sýr (Eidam, Gouda nebo jiný)200 gstrouhanka8 - 10 lžic
hladká mouka4 - 6 lžicvejce2 - 3 kspepř dle chuti
Příloha:
bramborová kaše dle chuti
mleté maso 1 kg, sůl 1 lžička, cukr 1 lžíce, voda 200 ml, tvrdý sýr (Eidam, Gouda nebo jiný) 200 g, strouhanka 8 - 10 lžic, hladká mouka 4 - 6 lžic, vejce 2 - 3 ks, pepř dle chuti, bramborová kaše dle chuti

Příprava

Měla jsem chuť na bramborovou kaši. Takže přišla otázka "Co k tomu?" A jelikož jsme dlouho neměli "Holanďáky", tak volba byla jasná. Tohle jídlo snad nikdy neomrzí.

Do mletého masa přidáme lžičku cukru a soli, přilijeme 200 ml vody, vše dobře promícháme a necháme do druhého dne proležet v lednici.

Druhý den přidáme do směsi špetku pepře, vmícháme nastrouhaný tvrdý sýr a vypracujeme těsto, ze kterého vytvarujeme řízečky, které obalujeme v klasickém trojobalu a na oleji smažíme do zlatova. Jako příloha je ideální bramborová kaše.

Bramborovou kaši dělávám tak, že do robotu postupně dávám uvařené brambory, ohřátou smetanu a máslo. Vše musíme přidávat postupně, protože by v kaši vznikaly hrudky. Nakonec kaši osolíme.

2017-04-05 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI