Houbová smaženice zpět

Ingredience:
očištěné lesní houby2 - 3 hrstisádlo1 lžícestřední cibule1 ks
vejce3 - 4 kssůl dle chutipepř dle chuti
mletý kmín dle chuti
očištěné lesní houby 2 - 3 hrsti, sádlo 1 lžíce, střední cibule 1 ks, vejce 3 - 4 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, mletý kmín dle chuti

Příprava

Typické staročeské jídlo, které je na podzim nejen dostupné, levné, ale hlavně výborné! Máte taky rádi smaženici? Já ji miluji.

Sádlo si rozpustíme v pánvi a přidáme na jemno nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět. Poté přidáme očištěné  pokrájené houby a restujeme. Houby nám pustí vodu a chvilku se budou dusit ve vlastní šťávě, cože je dobře, ab nám hezky změkly. Mezitím houby osolíme, opepříme a přidáme mletý kmín. Jakmile jsou houby měkké, tak zalijeme rozšlehanými vejci a promícháme společně s houbami. Mícháme, dokud nám smaženice nezhoustne a poté podáváme s chlebem.

2017-10-12 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI