Houbový kuba zpět

Ingredience:
sušené huby2 - 3 hrstikrupky300 gsádlo + na vymazání pekáče3 lžíce
velká cibule2 ksčesnek3 - 4 stroužkykmín1 lžička
majoránka3 lžícetymián1 lžičkazeleninový vývar (bujón) dle potřeby
sůl dle chutipepř dle chuti
sušené huby 2 - 3 hrsti, krupky 300 g, sádlo + na vymazání pekáče 3 lžíce, velká cibule 2 ks, česnek 3 - 4 stroužky, kmín 1 lžička, majoránka 3 lžíce, tymián 1 lžička, zeleninový vývar (bujón) dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Pohodový pátek přeji! Copak u vás zítra budete obědvat? Dodržujete půst? Jak prožíváte Štědrý den u vás doma? 
Píšete mi, abych vám napsala jaký máme u nás Štědrý den, tak ráno máme k snídani vánočku s máslem a čajík s rumem - samosebou, že děti bez rumíku. Dopoledne zdobíme s dětmi u pohádek vánoční stromeček pro Ježíska, aby měl kam přinést dárečky. A protože celý den nejíme žádné maso, ani uzeninu, tak k obědu máme HOUBOVÉHO VÁNOČNÍHO KUBU. Děti mu ale zatím nepřišly na chuť, takže mají kuskus se zeleninou, takové kuskusové rizoto. A odpoledne koukáme na pohádky u čaje a cukrovíčka, hrajeme si a užíváme si to, že jsme všichni spolu. No a pak už jen večeře a čekání na Ježíška a rozzářená očka našich andělíčků.

Sušené houby zalijeme horkou vodou a necháme je namočené přes noc. Krupky propláchneme vodou, scedíme je a necháme okapat. Do hrnce dáme polovinu sádla a osmahneme na něm na jemno nakrájenou cibuli. Přidáme krupky a za stálého míchání je orestujeme do růžova. Potom je zalijeme zeleninovým vývarem (nebo bujónem), přiklopíme a vaříme do měkka.
Druhou cibuli mezitím pokrájíme také na jemno a na druhé polovině sádla ji osmažíme do zlatova. Přidáme scezené houby, kmín, sůl, pepř, majoránku a tymián. Směs trošku podlijeme vodou a necháme podusit. Když jsou houby měkké, přidáme utřený česnek a důkladně promícháme.
Hotovou houbovou směs přimícháme ke krupkám, osolíme, opepříme a vložíme do sádlem vymazaného pekáčku. Pečeme 20-30 minut v předehřáté troubě na 200°C.

2016-12-23 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI