Hovězí Enchiladas s avokádem a salsou zpět

Ingredience:
hovězí trhané maso Carne Adobo400 gsalsa Para Enchiladas Rojas1 plechovkačervená cibule1 ks
Tortillas Frescas1 baleníomáčka Hot Sauce Chile Habanero El Yucateco1 balenírajče1 ks
koriandr1/2 svazkušťáva z 1/2 limetky dle chutisůl dle chuti
pepř špetkaavokádo1 ksčerstvý sýr dle potřeby
hovězí trhané maso Carne Adobo 400 g, salsa Para Enchiladas Rojas 1 plechovka, červená cibule 1 ks, Tortillas Frescas 1 balení, omáčka Hot Sauce Chile Habanero El Yucateco 1 balení, rajče 1 ks, koriandr 1/2 svazku, šťáva z 1/2 limetky dle chuti, sůl dle chuti, pepř špetka, avokádo 1 ks, čerstvý sýr dle potřeby

Příprava

Pokud máte mlsný jazyk a nevadí vám trocha pálivého jídla, Enchiladas je tou správnou volbou. Díky Martinu Polačkovi jsem měla tu možnost si přímo v Mexicali Mercado vyzkoušet několik mexických jídel. Tato kuchyně je neskutečně barevná a chuťově zajímavá. A tuto pochoutku máte hotovou do půl hodiny. Všechny suroviny můžete sehnat přímo v Mexicali Mercado.

1) Na jedné pánvi si prohřejeme hovězí maso a v druhé pánvi zase plechovku salsy Para Enchiladas Rojas.

2) Čerstvý sýr vybalíme z obalu a rozdrobíme si ho nadrobno do misky.

3) Připravíme si zapékací mísu, kterou budeme plnit tortillami. Každou tortillu si namočíme z obou stran v rajčatové salse a položíme na prkénko (tím nám hezky změkne a dobře se pak ohýbá). Tortillu plníme hovězím masem, to posypeme čerstvým sýrem a trochu zakápneme salsou Hot Sauce (buďte opatrní, velmi pálí). Tento proces opakujeme tak dlouho, než naplníme celou zapékací mísu.

4) Tortilly zapékáme 15 minut na 180 stupňů v horkovzdušné troubě. Mezitím si připravíme rajčatovou směs na posypání tortill. Rajče si nakrájíme na drobné kostičky, k nim přidáme najemno nasekanou cibuli a nasekaný koriandr. Tuto směs osolíme, opepříme, zalijeme šťávou z limety a nakonec dobře promícháme. Než se nám dopečou tortilly, tak si ještě na plátky nakrájíme zralé avokádo.

5) Zapečené tortilly už jen poklademe avokádem a posypeme rajčatovou směsí.

2015-12-10 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI