Hovězí na rajčatech a oregánu zpět

Ingredience:
hovězí masocca 950 gkrájená rajčata v plechovce400 goregano4 snítky
třtinový cukr1 lžícesůl dle chutipepř dle chuti
olej dle potřebysladká paprika2 lžičkycibule1 ks
česnek1 velký stroužekvývarcca 500 ml
hovězí maso cca 950 g, krájená rajčata v plechovce 400 g, oregano 4 snítky, třtinový cukr 1 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti, olej dle potřeby, sladká paprika 2 lžičky, cibule 1 ks, česnek 1 velký stroužek, vývar cca 500 ml

Příprava

Je tu víkend a opět je třeba určit směr vaření spíše ke klasické kuchyni, protože jsou doma i chlapští strávníci. S ohledem na tuto skutečnost jsem zvolila hovězí maso a jeho úpravu na omáčku společně s rajčaty a oregánem. Přiznám se, že v tomto případě to bylo velmi povedené a tato úprava se u nás určitě zabydlí.

Maso si nejprve očistíme a nakrájíme na větší kostky a mírně osolíme. Poté si jej v tlakovém hrnci si na oleji zatáhneme. Maso vyjmeme a dáme stranou. Pak v hrnci zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli a česnek a opékáme. Přidáme papriku a opět opékáme. Poté přidám krájená rajčata, pokud je třeba i lžíci třtinového cukru, promícháme a nakonec přidáme snítky oregána a vrátíme maso zpět do tlakového hrnce. Zalijeme vývarem a vaříme na mírném plameni cca 45-50 minut. Poté dle chuti osolíme a opepříme.

Podáváme s přílohou dle naší chuti, a to např. s těstovinami nebo polentovým knedlíkem.

2016-05-09 Hlavní chody

Poznámka

Inspirovala jsem se na webu albert.cz.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy60 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI