Hovězí tacos s guacamole zpět

Ingredience:
kukuřičné plaky na tacos dle potřebyhovězí trhané mas dle potřebyčerstvý sýr dle potřeby
salát little gem nebo římský salát dle potřebyguacamole dle potřebyčerstvý koriandr dle chuti
Hovězí trhané maso:
zadní hovězí1 kgřímský kmín1 lžičkaoregano1 lžička
bobkový list1 ksšťáva z 1/2 limetky dle chutišťáva z jednoho pomeranče dle chuti
mletá skořice1/2 lžičkykajenský pepř1/2 lžičkysůl1 lžička
šalotka nakrájená na jemné kostičky3 ksčesnek2 storužkyolivový olej2 lžíce
Guacamole:
rajčata, spařená, zbavená slupky a jadřinců2 ksavokádo1 kskulatá šalotka1 ks
šťáva z 1/2 limetky dle chutisůl dle chutipepř špetka
kukuřičné plaky na tacos dle potřeby, hovězí trhané mas dle potřeby, čerstvý sýr dle potřeby, salát little gem nebo římský salát dle potřeby, guacamole dle potřeby, čerstvý koriandr dle chuti, zadní hovězí 1 kg, římský kmín 1 lžička, oregano 1 lžička, bobkový list 1 ks, šťáva z 1/2 limetky dle chuti, šťáva z jednoho pomeranče dle chuti, mletá skořice 1/2 lžičky, kajenský pepř 1/2 lžičky, sůl 1 lžička, šalotka nakrájená na jemné kostičky 3 ks, česnek 2 storužky, olivový olej 2 lžíce, rajčata, spařená, zbavená slupky a jadřinců 2 ks, avokádo 1 ks, kulatá šalotka 1 ks, šťáva z 1/2 limetky dle chuti, sůl dle chuti, pepř špetka

Příprava

Máme tu další z receptů mexické kuchyně. Tentokrát to jsou tacos. Můžete je připravit s hovězím trhaným masem nebo jednoduše s kuřecím. Kdo má rád pálivější jídla, doporučuji přidat ještě mexickou pálivou salsu.

1) Připravíme si všechny suroviny, abychom pak mohli tacos jednoduše a rychle naplnit. Recept na hovězí maso a guacamole najdete v tomto receptu níže.

2) Česrtvý sýr si vyndáme z obalu a nadrobíme najemno do misky.

3) Salát si nakrájíme a připravíme do misky.

4) Rozpálíme si pánev (nasucho). Na ní opékáme z obou stran kukuřičné placky. Zhruba minutu z každé strany. Poté si je vytvarujeme do tvaru tacos (tvar U) a necháme chvilku vychladnout, aby požadovaný tvar držel.

5) Nakonec tacos plníme takto : guacamole, sýr, salát, hovězí maso, guacamole a nakonec pár lístků koriandru.

Hovězí trhané maso

1) Hovězí maso si nakrájíme na větší kousky a v litinovém pekáči si ho na olivovém oleji zprudka opečeme ze všech stran.

2) Mezitím si rozpálíme troubu na 150 stupňů a připravíme si zbylé ingredience.

3) Když je maso ze všech stran pěkne opečené, přidáme všechny ostatní ingredience a promícháme. Poté zalijeme zhruba 3-4 dcl vody a přiklopíme víkem.

4) Maso pečeme 2,5-3 hodiny. V průběhu maso občas otočíme. Omáčka se nám musí zredukovat na minimum.

5) Maso si po vychladnutí vidličkou natrháme na vlákna.

Guacamole

1) Rajčata si nařízneme do kříže a zalijeme horkou vodou. Po chvíli je z vody vytáhneme a oloupeme. Nakonec z nich ještě odstraníme měkký vnitřek. Rajčata si nakrájíme na drobné kostičky.

2) Šalotku si nakrájíme nadrobno a přidáme k rajčatům. Avokádo oloupeme a vidličkou ho rozmačkáme na pastu, kterou nakonec přidáme také k rajčatům.

3) Tuto směs zakápneme šťávou z limety. Osolíme a opepříme podle chuti.

2015-12-17 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI