Jáhly se zeleninou zpět

Ingredience:
jáhly75 gbrokolice50 gfazolové lusky20 g
cibulka10 gmrkev30 gsterilované houby30 g
sušená rajčata paprika špetka
jáhly 75 g, brokolice 50 g, fazolové lusky 20 g, cibulka 10 g, mrkev 30 g, sterilované houby 30 g, sušená rajčata , paprika špetka

Příprava

Znáte jáhly? Už jste přejedení rýže, těstovin nebo kuskusu? Jáhly, neboli proso se hodí jako další možná příloha do vašeho jídelníčku. Je to lehce stravitelná příloha, vhodná i pro celiaki, jelikož neobsahuje lepek. 

Jáhly si uvaříme ve vodě, kterou si můžeme lehce osolit. Povaříme si brokolici, mrkev a fazolky. Uvařené jáhly si dáte do mísy, kam přidáte i lehce povařenou zeleninu. Nasekáte si sušená rajčata a přidáte do mísy. Vše smícháme a necháme chvilku spojit. Jakmile máte vše promíchané, servírujeme na talíř a ozdobíme zbytkem sušených rajčat. Kdo by chtěl dochucovat, může přidat bylinky, sůl nebo pepř. Záleží na co zrovna máte "sliny".

Dobrou chuť!

2015-01-30 Hlavní chody

Poznámka

Pokud používáte sušená rajčata naložená v oleji, můžete lehce zakápnout celou směs jáhel se zeleninou a promíchat.

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptnízkokalorický
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI