Jáhly se zeleninou

zpět
Jáhly se zeleninou
Ingredience:
jáhly75 gbrokolice50 gfazolové lusky20 g
cibulka10 gmrkev30 gsterilované houby30 g
sušená rajčata paprika špetka
jáhly 75 g, brokolice 50 g, fazolové lusky 20 g, cibulka 10 g, mrkev 30 g, sterilované houby 30 g, sušená rajčata , paprika špetka

Příprava

Znáte jáhly? Už jste přejedení rýže, těstovin nebo kuskusu? Jáhly, neboli proso se hodí jako další možná příloha do vašeho jídelníčku. Je to lehce stravitelná příloha, vhodná i pro celiaki, jelikož neobsahuje lepek. 

Jáhly si uvaříme ve vodě, kterou si můžeme lehce osolit. Povaříme si brokolici, mrkev a fazolky. Uvařené jáhly si dáte do mísy, kam přidáte i lehce povařenou zeleninu. Nasekáte si sušená rajčata a přidáte do mísy. Vše smícháme a necháme chvilku spojit. Jakmile máte vše promíchané, servírujeme na talíř a ozdobíme zbytkem sušených rajčat. Kdo by chtěl dochucovat, může přidat bylinky, sůl nebo pepř. Záleží na co zrovna máte "sliny".

Dobrou chuť!

2015-01-30 Hlavní chody

Poznámka

Pokud používáte sušená rajčata naložená v oleji, můžete lehce zakápnout celou směs jáhel se zeleninou a promíchat.

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptnízkokalorický
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI