Jemná šafránová omáčka na těstoviny zpět

Ingredience:
kuřecí prso1 ksšafrán10-12 blizen (malá špetička)bílé víno nebo voda50 ml
mascarpone3 lžícesmetana na vaření200 mlčesnek1 stroužek
čerstvá bazalka hrstkasůl špetkaolivový olej trochu
kuřecí prso 1 ks, šafrán 10-12 blizen (malá špetička), bílé víno nebo voda 50 ml, mascarpone 3 lžíce, smetana na vaření 200 ml, česnek 1 stroužek, čerstvá bazalka hrstka, sůl špetka, olivový olej trochu

Příprava

Receptů je jak šafránu, ale omáček s ním už je poskromnu. Když se však rozhodnete, stojí to za to.

Minimálně na hodinu (raději více) namočíme šafrán do zahřátého vína nebo vody a necháme louhovat.
Maso nakrájíme na slabé proužky a osolíme. Opečeme je na olivovém oleji, poté vlijeme víno se šafránem a promícháme. Necháme malinko odpařit, vmícháme mascarpone a zalijeme smetanou. Vše provaříme, aby se mascarpone zcela rozpustilo. Dochutíme solí a vsypeme posekanou bazalku. Odstavíme ze zdroje tepla.
Podáváme s těstovinami (já jsem použila tortellini).

2013-11-18 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI