Kapustová sekaná zpět

Ingredience (pro 4-6 osob):
kapusta500 gmleté maso (vepřové)500 gtvrdý sýr (eidam, gouda...)60 g
cibule1 ksčesnek3 stroužkyolej dle potřeby
toastový chleba4 plátkymléko60 mlhrubozrnná sůl dle chuti
čtyřbarevný pepř dle chuti
kapusta 500 g, mleté maso (vepřové) 500 g, tvrdý sýr (eidam, gouda...) 60 g, cibule 1 ks, česnek 3 stroužky, olej dle potřeby, toastový chleba 4 plátky, mléko 60 ml, hrubozrnná sůl dle chuti, čtyřbarevný pepř dle chuti

Příprava

Sekanou doma děláme rádi a dnes jsem vyzkoušela kombinaci kapusty a mletého masa. Z této směsi je možné udělat jak sekanou, tak i karbanátky, to už je vyloženě na vás. Díky kapustě snížíte množství masa, a tím tak tuto klasiku uděláte tak trochu zdravější. Sekaná je výborná s bramborovou kaší a salátkem.

Nejprve si najemno nakrájíme cibulku a česnek. Rozpálíme si pánev a na oleji krátce osmahneme cibuli a česnek. Pak si nakrájíme kapustu a přidáme ji k cibuli a česneku a krátce osmahneme. Necháme zchladnout a poté přidáme k mletému masu a promícháme. Osolíme a opepříme. V druhé míse si promícháme na kostičky nakrájený toastový chleba a mléko. Poté přidáme namočený toastový chleba ke směsi masa a kapusty. Vše pořádně promícháme, a pokud je třeba, tak směs ještě dosolíme a dopepříme. Pak masovou směs přendáme do formy na chlebíček, vyložené pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 60 minut. Před tím, než dáme sekanou do trouby, tak navrch dáme 3 - 4 plátky másla. 

Po upečení sekanou necháme trochu zchladnout a pak krájíme na plátky a podáváme třeba s bramborovou kaší a salátkem.

2018-02-22 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI