Krůtí prsa s dýňovou omáčkou s rajčaty, česnekem, cibulí, bazalkou a kuskusem zpět

Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřebykrůtí prsní řízky3 - 4 ksvětší dýně Hokaido1/4 ks
bílá cibule1 kscherry rajčata8 ksbazalka dle chuti
česnek dle chutičervená lahůdková paprika Grešík dle potřebysůl dle chuti
kuskus dle potřebypolosladké červené víno dle chutivývar či voda dle potřeby
masový vývar dle potřeby
Zdobení:
pórek, rajčata, rukola, prohřáté na oleji
České Ghíčko Bio dle potřeby, krůtí prsní řízky 3 - 4 ks, větší dýně Hokaido 1/4 ks, bílá cibule 1 ks, cherry rajčata 8 ks, bazalka dle chuti, česnek dle chuti, červená lahůdková paprika Grešík dle potřeby, sůl dle chuti, kuskus dle potřeby, polosladké červené víno dle chuti, vývar či voda dle potřeby, masový vývar dle potřeby, pórek, rajčata, rukola, prohřáté na oleji

Příprava

Jsou dny, kdy mě nebaví trávit hodiny v kuchyni, a sáhnu po rychlé přípravě jídla. Navíc toto jídlo jsem připravovala zrovna ve dnech, kdy venku svítilo sluníčko a vypadalo to na konečně začínající jaro. Udělala jsem rychlý oběd a pustili jsme se do práce kolem domečku a rytí skleníku. Už nám to brzy nastane a já se strašně těším na domácí ovoce a zeleninu. Snad se povede sezóna a budeme si moc dopřát vlastní úrodu A nyní k přípravě receptu. 

Krůtí maso osolíme a posypeme lahůdkovou paprikou. Na rozpálené pánvi, ve které jsme rozpustili Ghí, opečeme krůtí prsní řízky. Dáme stranou do hrnce a přiklopíme poklicí. Do výpeku z masa přidáme posekanou cibuli, česnek, orestujeme, přidáme očištěnou a pokrájenou dýni a rajčata. Vše společně prohřejeme, zalijeme vodou, vývarem či pro dospělé vínem a vaříme do změknutí zeleniny. Během vaření přidáme česnek a bazalku, hlídáme a redukujeme na požadovanou hustotu výsledné omáčky. Když je zelenina měkká, rozmixujeme ji tyčovým mixérem. V případě potřeby dosolíme či dokořeníme. Můžeme přidat pár kapek sojové omáčky, případně pokud máte raději sladší verzi, tak přisladíme, já jsem neměla potřebu. Pokud chceme omáčku hladkou, přepasírujeme ji.

Podáváme s kuskusem či jinou přílohou. Kuskus nasypeme do hrnce, zalijeme horkým masovým vývarem v poměru 1:2, přiklopíme a necháme 10 - 15 minut stát.

A už jen chybí připravit zdobení. Na oleji si prohřejeme pokrájená cherry rajčata, pórek a rukolu. Můžeme lehce osolit a opepřit.

Vyndáme maso z hrnce, přidáme kopeček kuskusu, nalijeme omáčku a ozdobíme prohřátou zeleninou.

Přeji dobrou chuť.

2017-03-30 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI