Kuře na pomerančích s kokosovým mlékem
zpět
Ingredience: |
kuřecí čtvrtky | 4 ks | chilli | 1/4 lžičk | kajenský pepř | špetka |
kurkuma | 1/4 lžičky | mletý zázvor | 1/2 lžičky | himalájská sůl | dle chuti |
pomerančová šťáva (džus) | 3 dcl | pomeranč | 2 ks | smetana Alpro coconut cuisine | 1 ks |
kuřecí čtvrtky 4 ks, chilli 1/4 lžičk, kajenský pepř špetka, kurkuma 1/4 lžičky, mletý zázvor 1/2 lžičky, himalájská sůl dle chuti, pomerančová šťáva (džus) 3 dcl, pomeranč 2 ks, smetana Alpro coconut cuisine 1 ks
Příprava
Potřebujete chutné jídlo na nedělní oběd? Mám tu pro vás recept na kuře na pomerančích, u kterého nestrávíte dlouhé hodiny v kuchyni.
- Kuřecí čtvrtky si ze všech stran osolíme a dáme do pekáče. Posypeme je chilli, kajenským pepřem, kurkumou a zázvorem. Maso poklademe na plátky pokrájeným pomerančem.
- Zalijeme pomerančovou šťávou a pečeme na 180 stupňů 40 minut pod pokličkou.
- V tuto chvíli přidáme kokosovou smetanu (příp. kokosové mléko) a pečeme dalších 20 minut. Již bez pokličky.
- Po dvaceti minutách vyndáme pomeranče a pečeme ještě 20-25 minut než nám zezlátne kůrka.
- Kuřecí čtvrtky vyndáme z pekáče a zbylou omáčku propasírujeme přes sítko, aby byla krásně jemná.
- Pokrm můžeme podávat s rýží, bramborami nebo třeba bulgurem.
2016-11-08
Hlavní chody
Poznámka
Místo smetany Alpro coconut cuisine můžete případně použít 250 ml kokosového mléka.
Autor:
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední
Fotogalerie