Kuřecí na kořenové zelenině s jáhličkami na Ghíčku zpět

Ingredience:
České Ghíčko dle potřebykuřecí maso100 gmrkev4 ks
celer50 gpetržel1 ksnové koření2 kuličky
bobkový list1 kspetržel na ozdobenívoda2 l
jáhly50 ghimalájská sůl dle chuti
České Ghíčko dle potřeby, kuřecí maso 100 g, mrkev 4 ks, celer 50 g, petržel 1 ks, nové koření 2 kuličky, bobkový list 1 ks, petržel na ozdobení, voda 2 l, jáhly 50 g, himalájská sůl dle chuti

Příprava

Musím říct, že zeleninu nakupuji nejraději z Makra nebo z Billy. Když jsme jeli vybrat synovci dárky k narozeninám, zavítali jsme do Tesca. V oddělení ovoce a zeleniny mi spadla brada. To nebylo Tesco, na které jsem byla zvyklá. Nikde oschlá zelenina, vše krásně upravené a čerstvé. Začala jsem plnit nákupní košík a musím doopravdy říct, že jsem byla nadmíru spokojená. Nakoupila jsem čerstvou kořenovou zeleninu, cibulovou, listovou a účet byl tučný, ale tu krásu jsem tam nemohla nechat.

Na Českém Ghíčku si zatáhneme kuřecí maso, přidáme pokrájenou zeleninu, promícháme, zalijeme vodou, osolíme, přidáme bobkový list, nové koření. Vaříme do změknutí zeleniny a masa. Vyndáme bobkový list a nové koření. Maso vyjmeme, zeleninu rozmixujeme.

Během vaření zeleniny s masem si připravíme jáhly. Jáhly propláchneme, spaříme několikrát horkou vodou. Dáme vařit s dvojnásobným množstvím vody na15-20 minut. Přiklopíme, necháme vsáknout přebytečnou vodu.

Nalijeme si omáčku, z jáhel uděláme kuličky a přidáme maso, ozdobíme petrželkou.

2016-02-09 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI