Kuřecí prsíčka v křupavé krustě s bramborem v troubě zpět

Ingredience:
kuřecí prsní řízky2 kssůl dle chutilahůdková maďarská paprika Grešík dle chuti
pikantní hrška dle potřebyvoda dle potřebykukuřičné lupínky bio dle potřeby
řepkový olej dle potřeby
Příloha:
brambory dle potřebysůl dle chutiolej dle potřeby
čerstvý tymián dle chuti
kuřecí prsní řízky 2 ks, sůl dle chuti, lahůdková maďarská paprika Grešík dle chuti, pikantní hrška dle potřeby, voda dle potřeby, kukuřičné lupínky bio dle potřeby, řepkový olej dle potřeby, brambory dle potřeby, sůl dle chuti, olej dle potřeby, čerstvý tymián dle chuti

Příprava

Prostě nás honila mlsná na fastfood a to nikdy pro mě nedopadne dobře. Stane se, že někdy neodolám asi tak 2 x do roka a pak to stojí za to. O pálení žáhy a břichabol jsem vážně nestála, takže jsme si připravili domácí verzi.

Kuřecí řízky osolíme, posypeme paprikou, připravíme si těstíčko z hrašky. Smícháme hrašku pikant s vodou dle návodu: 40 ml vody na 20g hrašky. Kuřecí řízky obalíme v těstíčku a následné v rozmačkaných lupínkách. Pokud budete chtít připravit i pro děti doporučují přidat lupínky do těstíčka s hraškou a nechat chvíli namočené. Pro děti by byly řízečky příliš tvrdé.

Obalené kuřecí řízky vložíme na pečící papír potřený olejem a před pečením je olejem pokapeme. Já pekla přiklopené alobalem na 150°C přibližně 1,5 hodiny před koncem pečení jsem alobal odklopila a nechala zrůžovět. Podávala jsem s pečenými bramborami v troubě, které jsem osolila, pokapala olejem a přidala čerstvý tymián.

Můžeme podávat se sladkokyselou omáčkou například od Hela - Curry. Nebo si připravit vlastní. Já si smíchala zakysanou smetanu se sojovou omáčkou, solí, Umoctem, pepřem a bazalkou a lehce zakápla limetkou.

kukuřičné lupínky bio - nebio (tyto kukuřičné lupínky jsou zajímavé tím, že neobsahují přidaný cukr ani žádné jiné sladidlo, sůl či přídatné látky. Jsou vyrobeny pouze z bio kukuřice. Obsahují kukuřičnou vlákninu a jsou výborné při snižování spotřeby soli a tuků. 250g).

Pokud nemáte rádi křupavé, tak určitě lupínky namočte do směsi s hraškou.

2016-05-06 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI