Kuřecí roláda s nádivkou z jáhlel a sýru cottage zpět

Ingredience:
kuřecí prsa600 gjáhly60 gsmetanový sýr cottage100 g
malá cibule1 ksčesnek1 stroužekvejce1 ks
petrželka2 hrstimáslo40 gsůl dle chuti
pepř dle chuti
kuřecí prsa 600 g, jáhly 60 g, smetanový sýr cottage 100 g, malá cibule 1 ks, česnek 1 stroužek, vejce 1 ks, petrželka 2 hrsti, máslo 40 g, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Počasí má neuvěřitelný vliv na mé chuťové buňky a potraviny, které při vaření používám. Dnes je opět krásný, prosluněný skoro jarní den, tak i dnešní jídlo je plné barev a chutí. Kuřecí roládu mám ráda, protože je to jídlo, že kterého se dobře nají každý. Náplň je možné měnit dle chutí a nálady. Já jsem dnes zvolila trochu netradiční nádivku z jáhel, sýru cottage a petrželky. Jako přílohu jsem pak vybrala salát z teplé zeleniny a červené čočky.

Nejprve si uvaříme jáhly, dle návodu na obalu. Já jsem je propláchla a poté dala vařit do osolené vody. Vařila jsem cca 10 minut. Necháme vychladnout. Mezitím si připravíme maso na roládu.

Kuřecí prsa si omyjeme, osušíme a pomocí nože si je nařízneme, jako když postupně otevíráme knihu. Postupným nařezávání se tak zvětší jejich plocha. Takto nařezané maso si přes potravinovou folii naklepeme. Maso rozložíme na potravinovou folii, jednotlivé kousky tak aby se mírně překrývaly. Maso trochu osolíme a pak na něj dáme náplň z jáhel a sýru cottage.

Náplně si připravíme tak, že si na másle osmahneme najemno nakrájenou cibulku, necháme zesklovatět, poté přidáme utřený česnek. Cibuli a česnek přimícháme do vychladnutých jáhel. Poté přidáme sýr cottage, nasekanou petrželku a vejce.

Maso začneme pomalu rolovat a utahovat potravinovou folií, až nám vznikne roláda. Roládu převážeme potravinářským provázkem a mírně utáhneme. Vložíme do zapékací mísy či vyššího pekáče, podlijeme trochou vody a poklademe plátky másla. Navrch roládu mírně osolíme a opepříme. Mísu překryjeme alobalem a roládu pečeme na 200 stupňů cca 35 minut a pak na 180 stupňů cca 30 minut. Na posledních pět minut můžeme dát na gril. Roládu necháme trochu vychladnout a pak nakrájíme na širší plátky.

Podáváme např. se salátem z teplé zeleniny a červené čočky.

2016-03-22 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI