Kuřecí s libečkovou omáčkou a šťouchačky se špenátem zpět

Ingredience:
kuřecí prsa3 ksSchwarzwaldská šunka nebo jiná sušená pár plátkůvelká cibule2 ks
smetana100 mlvývar100 mllibečkové listy hrst
sůl dle chutičerstvě drcený pepř dle chuti
kuřecí prsa 3 ks, Schwarzwaldská šunka nebo jiná sušená pár plátků, velká cibule 2 ks, smetana 100 ml, vývar 100 ml, libečkové listy hrst, sůl dle chuti, čerstvě drcený pepř dle chuti

Příprava

Už jste si jistě všimli, že libeček je můj velký kamarád, který nesmí na mojí zahradě chybět. A hlavně taky v zimě v mrazáku. A ještě ke všemu jsem dneska potřebovala ze záhonu zlikvidovat nakvétající špenát, který jsem nějak nestihla všechen zatím upotřebit, jsou k dnešnímu menu i šťouchačky se špenátem. Připravila jsem kuřecí maso s jednoduchou a rychlou omáčkou, ochucenou čím jiným, než libečkem. Tak milovníkům libečku přeji dobrou chuť.

Z kuřecích prsou odřízneme ty slabší odstávající kousky a sval od silnějšího konce podélně nakrojíme, ale nedokrojíme. Mezi obě půlky vložíme plátek šunky, maso z obou stran osolíme a opepříme. Cibule nakrájíme na kolečka a libeček posekáme. 

Na pánvi s olejem pozvolna opečeme maso ze všech stran a vyjmeme. Uchováváme v teple. Na pánev s výpekem vsypeme cibuli, opět opepříme a na mírném plameni restujeme dohněda. Pak přilijeme vývar, zredukujeme už na silnějším plameni na polovinu a vlijeme smetanu. Ještě provaříme cca 10 minut na požadovanou konzistenci a nakonec přidáme posekaný libeček a dochutíme případně solí. 

Jako přílohu jsem zvolila šťouchané brambory, do kterých jsem vmíchala špenát s orestovanou cibulkou a česnekem.

2018-04-20 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI