Kuskus s fazolovými lusky a rajčaty pro děti od 1 roku

zpět
Kuskus s fazolovými lusky a rajčaty pro děti od 1 roku
Ingredience:
kuskus (zdravěji celozrnný)140 gkuřecí prsa2 ksmražené fazolové lusky170 g
větší rajčata3 ksčesnek3 stroužkyvývar nebo vodacca 150 ml
olej dle potřebygrilovací (nebo jiné) koření dle chutisůl dle chuti
kuskus (zdravěji celozrnný) 140 g, kuřecí prsa 2 ks, mražené fazolové lusky 170 g, větší rajčata 3 ks, česnek 3 stroužky, vývar nebo voda cca 150 ml, olej dle potřeby, grilovací (nebo jiné) koření dle chuti, sůl dle chuti

Příprava

Přichází nový recept z kategorie "nevypadám nic moc, ale jsem fakt dobrej a hlavně rychlej".

Kuřecí maso nakrájejte na menší kostičky, osolte a okořeňte. Mražené lusky dejte do hlubší misky a přidejte i rajčata, kterým na špičce nakrojíte křížek. Vše přelijte vroucí vodou a nechte pár minut sát, poté slijte. Fazolky tím rozmrazíte a rajčata spaříte tak, aby se dala dobře oloupat. V pánvi rozehřejte malé množství oleje a maso, stejně jako fazolky, v něm začněte opékat. V půlce restování pak přidejte i najemno nakrájený česnek a společně dodělejte dozlatova. Poté přidejte oloupaná a nadrobno nakrájená rajčata a podlijte vodou nebo vývarem. Stáhněte plamen na minimum a nechte ca 10 minut probublávat. V případě potřeby ještě dochuťte solí a kořením (doporučuji udělat směs na první pocit chuťově trošku intenzivnější, protože smícháním s kuskusem se síla chuti trošku stáhne) a smíchejte s uvařeným kuskusem. Pokud nepatří kuskus mezi vaše oblíbené přílohy, můžete samozřejmě podávat směs s nějakou jinou - hodí se například rýže. Dospělí si můžou jídlo okořenit ještě pálivou papričkou.

Dětská specifika:

  • Kuskus je vhodný o zavedení lepku (cca 8 měsíců).
  • Pro fazolky nemám přímou oporu ve svých tabulkách, nicméně mi připadají trošku komplikovanější na trávení, takže raději řadím do kategorie od 1 roku. Pokud nemáte dítě s citlivým bříškem, myslím, že je můžete vyzkoušet v menším množství i dříve. Totéž v podstatě platí i o rajčatech.
  • U česneku taktéž pozor na horší stravitelnost a výraznou chuť - obecně je doporučován od 1 roku. 
  • Pokud se rozhodnete vařit pro dítě mladší jednoho roku, samozřejmě nesolte a nekořeňte.
2017-10-30 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI