Kuskus s omáčkou z polníčku, bílé ředkve, cibulové zeleniny, bazalky na Českém Ghíčku zpět

Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřebybílá ředkev1 ksbanánová šalotka1 ks
bílá cibule1 ksčesnek1 stroužekčerstvá bazalka4 listy
polníček hrstmandlové mléko Provamel250 mlkuskus60 g
České Ghíčko Bio dle potřeby, bílá ředkev 1 ks, banánová šalotka 1 ks, bílá cibule 1 ks, česnek 1 stroužek, čerstvá bazalka 4 listy, polníček hrst, mandlové mléko Provamel 250 ml, kuskus 60 g

Příprava

Tato omáčka vznikla úplně náhodou, připravovala jsem přeliv na zapékanou zeleninu, a když jsem jej ochutnala, tak moje chuťové pohárky zaplesaly.

Na Českém Ghíčku si orestujeme nakrájenou cibulku, přidáme najemno nastrouhanou bílou ředkev, přilijeme mandlové mléko a vaříme do změknutí ředkve. Když je ředkev měkká, přidáme prolisovaný stroužek česneku, prohřejeme a ke konci přidáme hrst polníčku, který jsem již nevařila, rozmixujeme. V případě potřeby naředíme mandlovým mlékem do požadované konzistence.

Podáváme s kuskusem, který zalijeme horkou vodou, přiklopíme a necháme vsáknout vodu.

2016-02-15 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI