Květák s máslem podle receptu našich babiček zpět

Ingredience:
větší květák1 kssůl dle chuticukr krystal dle chuti
máslo150 gbílá strouhanka150 gnasekaná petrželka hrst
citron - šťáva z něj1/2 ks
větší květák 1 ks, sůl dle chuti, cukr krystal dle chuti, máslo 150 g, bílá strouhanka 150 g, nasekaná petrželka hrst, citron - šťáva z něj 1/2 ks

Příprava

Mám pro vás recept s květákem z kuchařky naší vesnice ze 70. let. Není to sice úplně dietní jídlo, ale oproti klasickému smaženému květáku je přeci jen trochu dietnější.

Květák opláchneme a vložíme do vroucí osolené vody se lžičkou cukru a šťávou z jedné poloviny citronu. Za cca 10 minut květák vyjmeme a necháme odkapat. Prosátou strouhanku opražíme na pánvi na másle dozlatova. Jednotlivé porce květáku posypeme opraženou strouhankou a přelijeme rozpuštěným máslem. Podáváme s uvařeným bramborem. Posypeme petrželkou.

2018-05-23 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI