Květákové karbanátky s ovesnými vločkami a treskou s mrkvovými hranolkami a smetanovo koprovým dipem zpět

Ingredience:
květák450 gbílá část pórku1/3 ksovesné vločky100 g
vejce2 kstreska200 gsůl dle chuti
pepř dle chutistrouhanka2 - 3 lžícevoda dle potřeby
Mrkvové hranolky:
střední mrkev3 - 4 ksolivový olej dle potřebysůl dle chuti
oregano dle chutibazalka dle chutitymián dle chuti
Smetanovo koprový dip:
zakysaná smetana1 kelímeknasekaný kopr2 lžícečesnek1 stroužek
sůl dle chutipepř špetka
květák 450 g, bílá část pórku 1/3 ks, ovesné vločky 100 g, vejce 2 ks, treska 200 g, sůl dle chuti, pepř dle chuti, strouhanka 2 - 3 lžíce, voda dle potřeby, střední mrkev 3 - 4 ks, olivový olej dle potřeby, sůl dle chuti, oregano dle chuti, bazalka dle chuti, tymián dle chuti, zakysaná smetana 1 kelímek, nasekaný kopr 2 lžíce, česnek 1 stroužek, sůl dle chuti, pepř špetka

Příprava

Chtěla jsem udělat něco zeleninového a k tomu rybu, a tak mě napadlo dát vše do jednoho a vznikly z toho moc dobré zeleninové karbanátky. Jsou dobré jak na oběd tak i samotné jen tak do ručky jako svačina.

Květák uvařte v páře ci vodě (já vařila v páře) cca 20 minut. Stejně tak uvařte na páře i tresku cca 5 minut. Ovesné vložky rozmixujte tyčovým mixérem na jemnou směs a tuto zalijte trochou vody, aby vločky změkly. Květák přendejte do mísy a rozšťouchejte šťouchadlem na brambory. Nechte chvíli vychladnout, aby se s ním lépe pracovalo. Přidejte tresku nakrájenou na malé kousky, dále pórek nakrájený na kostičky a směs ovesných vloček. Dále přidejte vejce, osolte a opepřete a dle konzistence směsi přidejte potřebné množství strouhanky. Z této hmoty pak tvořte karbanátky, které pokladete na plech vyložený pečící fólií a pečte v předehřáté troubě cca na 180 stupňů 30 minut. Jsou výborné samotné jako svačina nebo jako hlavní jídlo např. s zeleninovými hranolkami nebo bramborovou kaší.

 

Mrkvové hranolky:

Mrkev nahrájíme na hranolky a v míse smícháme olivový olej, špetku soli, oregáno, bazalku a tymián a v této směsi hranolky obalíme. Dáme na druhý plech, vyložený pečíčím folií.

Pekla jsem společně s karbanátky ve vyhřáté troubě na 180 stupňů.

Smetanovo koprový dip:

V mísce smícháme zakysanou smetanu s nasekaným koprem, rozmačkaným česnekem a poté osolíme a opapříme.

2016-02-10 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI