Květákový kuskus s vepřovou panenkou zpět

Ingredience:
malý květák1 kscibule1 kspórek1/2 ks
mrkev1 kskukuřice5 lžicvepřová panenka400 g
přepuštěné máslo dle potřebybylinková sůl dle chutikoření Dobrá nálada (Sonnentor) dle chuti
sůl dle chutipepř dle chuti
malý květák 1 ks, cibule 1 ks, pórek 1/2 ks, mrkev 1 ks, kukuřice 5 lžic, vepřová panenka 400 g, přepuštěné máslo dle potřeby, bylinková sůl dle chuti, koření Dobrá nálada (Sonnentor) dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Klasický kuskus doma připravuji velmi často. Ke květákovému jsem se poprvé dostala až teď a musím říci, že ho určitě zařadím mezi stálice v mém jídelníčku. Poslouží totiž skvěle jako příloha k jakémukoli masu.

1. Na přepuštěném másle si na pánvi dozlatova osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku. Poté přidáme na půlkolečka nakrájený pórek a na julienne mrkev.

2. Mezitím si v mixéru rozmixujeme nahrubo květák, u kterého jsme si jednotlivé růžičky předem omyli (nemixujte ho moc dlouho, ať z něho nemáte kaši).

3. Když se nám na pánvi zelenina trochu opeče, přidáme kukuřici a rozmixovaný květák. Opékáme do té chvíle, než květák zbavíme přebytečné vlhkosti (trvá to zhruba 5 minut). Květákový kuskus dochutíme bylinkovou solí podle chuti.

4. Na rozpálené pánvi si na přepuštěném másle z obou stran osmahneme medailonky z vepřové panenky. Panenku děláme hodně zprudka a pouze krátce, abychom ji nevysušili. Nakonec ji osolíme a okořeníme směsí Dobrá nálada.

2017-09-08 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyostatní
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI