Letní salát s krevetami, fenyklem a granátovým jablkem zpět

Salát:
polníček100 gfenykl1 ksgranátové jablko1/2 ks
cherry rajčátka4 - 6 kspřepuštěné máslo dle potřebkrevety10 - 15 ks
bageta1 ks
Marináda na krevety:
šťáva z 1/2 limety dle chutiolivový olej1 lžícečesnek1 stroužek
bazalka4 lístkyhimalájská sůl dle chutičerstvě mletý pepř dle chuti
Zálivka:
olivový olej2 lžícedijonská hořčice1 lžičkamed1 lžička
šťáva z 1/2 limety dle chutihimalájská sůl dle chutičerstvě mletý pepř dle chuti
Bylinkové máslo:
máslo30 gbylinky (bazalka, šalvěj, libeček, estragon, rozmarýn, tymián) dle chutihimalájská sůl dle chuti
polníček 100 g, fenykl 1 ks, granátové jablko 1/2 ks, cherry rajčátka 4 - 6 ks, přepuštěné máslo dle potřeb, krevety 10 - 15 ks, bageta 1 ks, šťáva z 1/2 limety dle chuti, olivový olej 1 lžíce, česnek 1 stroužek, bazalka 4 lístky, himalájská sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř dle chuti, olivový olej 2 lžíce, dijonská hořčice 1 lžička, med 1 lžička, šťáva z 1/2 limety dle chuti, himalájská sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř dle chuti, máslo 30 g, bylinky (bazalka, šalvěj, libeček, estragon, rozmarýn, tymián) dle chuti, himalájská sůl dle chuti

Příprava

Když se řekne léto, vybaví se mi lehké letní jídlo v podobě salátu s mořskými plody. Tentokrát jsem pro vás zvolila neobvyklou kombinaci krevet a granátového jablka, které je zásobárnou antioxidantů.

1) Nejprve si připravte bylinkové máslo. Bylinky si nasekejte nadrobno a přidejte do rozpuštěného a osoleného másla. Dejte ho na chvíli ztuhnout do lednice.
2) Marinádu na krevety si připravte smícháním šťávy z limety, olivového oleje, utřeného česneku, nasekaných lístků bazalky, soli a pepře. Krevety dejte do marinády a nechte chvíli odležet.
3) Mezitím si udělejte zálivku na salát. Smíchejte olivový olej, med, hořčici, šťávu z limety, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte.
4) Pokrájejte si fenykl a zlehka opečte na přepuštěném másle.
5) Rozpůlenou bagetu si namažte bylinkovým máslem a opečte na grilu.
6) Marinované krevety napíchejte na špejli nebo napichovátka a opečte zprudka na grilu.
7) Polníček smíchejte se zálivkou a naservírujte na talíř. Přidejte fenykl, nakrájená cherry rajčátka a zrníčka granátového jablka. Na salát položte grilované krevety a bagetky.

Na grilování jsem použila Kontaktní gril GR-1875 od značky Fagor. Pokud se chcete inspirovat dalšími recepty ze série Letní vaření s Barčou a Romčou, koukněte na stránky Detox chutně.

2016-08-05 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravygrilování
Příležitostgrilování
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI