Losos na citrónu, česneku, tymiánu, pečený na Českém Ghíčku s bramborovo- mrkvovo-petrželovou pěnou zpět

Ingredience:
České Ghíčko dle potřebycitron1/2 ksčerstvý losos100 g
tymián dle chutičesnek1/2 stroužkubrambora1 ks
mrkev1 - 2 kspetržel1/2 kshimalájská sůl dle chuti
pórek na ozdobení
České Ghíčko dle potřeby, citron 1/2 ks, čerstvý losos 100 g, tymián dle chuti, česnek 1/2 stroužku, brambora 1 ks, mrkev 1 - 2 ks, petržel 1/2 ks, himalájská sůl dle chuti, pórek na ozdobení

Příprava

Losos patří mezi naše oblíbené ryby, které si neodpustíme. Strejda nám jej přivezl na objednávku z Makra. Většinou ho peču na olivovém oleji, protože máslo nemůžeme. Jenže tentokrát bylo vše jinak. Dostal se mi do ruky poklad České Ghíčko a to se prostě nedá s ničím srovnat. Je atestované a bez mléčné bílkoviny a ta chuť ...To je sen.

Lososa si omyjeme, osolíme, pokapeme citrónem a dáme pár snítek čerstvého tymiánu, necháme alespoň 20 minut pod alobalem já nechávam hodinu.

Mezitím si připravíme na páře očištěnou a pokrájenou zeleninu - mrkev, petržel, brambor.Po uvaření rozmixujeme společně s plátkem Českého Ghíčka.

Dáme si rozehřát na pánev České Ghíčko, přidáme na plátky pokrájený česnek, orestujeme, dáme pryč z pánve. Na výpeku z česneku opečeme lososa, peču i s tymiánem cca 10 minut do zlatova. Začínám kůží pak jej otočím. Podáváme s bramborovo, mrkvovo, petrželovou pěnou a ozdobíme pórkem.

Orestovaný česnek jsem malému do jídla nepřidala.

2016-01-20 Hlavní chody

Poznámka

Z uvedených ingrediencí připravíte cca 2 dětské porce.

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI