Mladá kachna na víně s pomerančovou šťávou zpět

Ingredience:
mladá kachna1/2 ksjablko1 kscibule1 ks
pomerančová šťáva100 mlpomeranč1 ksčervené víno180 ml
sůl dle chutipepř dle chutikmín dle chuti
tymián snítka
mladá kachna 1/2 ks, jablko 1 ks, cibule 1 ks, pomerančová šťáva 100 ml, pomeranč 1 ks, červené víno 180 ml, sůl dle chuti, pepř dle chuti, kmín dle chuti, tymián snítka

Příprava

Zkuste kachnu připravit trochu netradičně. Skvěle k ní ladí červené víno, když k ní navíc přidáte i pomerančovou šťávu, získáte opravdovou lahůdku.

Kachnu omyjeme, osušíme, zvenku i zevnitř dobře osolíme, opepříme a pokmínujeme. Na pekáček přidáme pokrájené jablko na čtvrtiny a pokrájenou červenou cibuli. Podlijeme červeným vínem a pomerančovou šťávou. Přiklopíme druhým pekáčkem a pečeme cca 140 minut. Odklopíme pekáček a dál pečeme dokřupava cca 45 minut. Kachnu rozpůlíme a podáváme s pomeranči a bylinkami. Můžete podávat i s červeným zelím a bramborem.

2018-04-11 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI