Patiznová omáčka s kořenovou zeleninou, tymiánem, kurkumou, jablíčkem, kokosovým krémem se špagetami zpět

Ingredience:
České Ghí Bio dle potřebypatizon1/4 kspetržel1/4 ks
větší mrkev1 ksceler20 gkurkuma na špičku lžičky
tymián dle chutijablečné pyré1 lžičkasůl dle chuti
kokosový krém nebo kokosové mléko dle chutivoda dle potřebybazalka dle chuti
špagety dle potřeby
České Ghí Bio dle potřeby, patizon 1/4 ks, petržel 1/4 ks, větší mrkev 1 ks, celer 20 g, kurkuma na špičku lžičky, tymián dle chuti, jablečné pyré 1 lžička, sůl dle chuti, kokosový krém nebo kokosové mléko dle chuti, voda dle potřeby, bazalka dle chuti, špagety dle potřeby

Příprava

Od doby, kdy náš malý mlsáček ochutnal špagety, dožaduje se jejich přípravy častěji a častěji. Přílohy často střídám a špagety jednou za čas připravím. Navíc se k této omáčce skvěle hodí. Navíc Ghí dodá omáčce příjemnou máslovou chuť, kterou příjemně doplní zvolené koření.

Očistíme si kořenovou zeleninu, vydlabeme patizon. Na Ghí orestujeme pokrájenou mrkev, celer, petržel, přidáme pokrájený patizon, prohřejeme, zalijeme vodou. Vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká, přidáme tymián, jablečné pyré, sůl, špetku kurkumy, rozmixujeme do hladké omáčky, zjemníme kokosovým krémem nebo kokosový mlékem. Omáčku jsem nezahušťovala, pouze jsem ji zredukovala, aby v ní nezůstalo před konečným mixováním příliš vody.
Podáváme s oblíbenou přílohou, my jsme si ji dali se špagetami a před servírováním ozdobili špagety bazalkou.

Přeji dobrou chuť.

2016-09-29 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI