Patizon obalený v hraška těstíčku, s bramborovou kaší, mandlovým mlékem a Ghí zpět

Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřebypatizoncca 1/2 kshraška na obalování dle potřeby
voda dle potřeby
Příloha:
brambory dle potřebymandlové mléko Provamel dle potřebyČeské Ghíčko Biocca 1 lžíce
voda dle potřeby
České Ghíčko Bio dle potřeby, patizon cca 1/2 ks, hraška na obalování dle potřeby, voda dle potřeby, brambory dle potřeby, mandlové mléko Provamel dle potřeby, České Ghíčko Bio cca 1 lžíce, voda dle potřeby

Příprava

Tento recept je strašně rychlý, vděčný a jednoduchý. 
Hodí se nejen jako skvělý oběd, ale i svačinka do tlapky. Nám takto připravený strašně chutná, jedná se o zdravou, výživnou a rovněž bezlepkovou alternativu.

Patizon rozkrojíme, vydlabeme, oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, které obalíme v hraška těstíčku, které připravíme z vody a hrašky. Těstíčko jsem připravila podle návodu na hrašce: 100g hrašky smícháme se 150ml vody, hustota řidší jako je hořčice. 
V připraveném těstíčku patizon obalíme. Hraška již sůl obsahuje, tak zvažte, zda je či není třeba patizon před obalením osolit.
Obalený patizon opečeme z obou stran na Ghí.
My jsme si vychutnali s naším malým strávníčkem patizon s bramborovou kaší, kterou jsem připravila z uvařených brambor, které jsem rozmačkala, vyšlehala s mandlovým mlékem a Ghí.
Úžasná obměna je bramborovo-dýňové pyré či bramborovo-tuřínové pyré, každý dle chuti své.

2016-10-27 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI