Pečené orientální masové koule a kuře

zpět
Pečené orientální masové koule a kuře
Ingredience:
mleté hovězí maso200 gkuřecí paličky dle potřebyrajče1 ks
malá cuketa1 ksbrokolice dle potřebyrýže dle potřeby
kardamon špetkazázvor špetkapepř špetka
skořice špetkachilli špetkakari špetka
mleté hovězí maso 200 g, kuřecí paličky dle potřeby, rajče 1 ks, malá cuketa 1 ks, brokolice dle potřeby, rýže dle potřeby, kardamon špetka, zázvor špetka, pepř špetka, skořice špetka, chilli špetka, kari špetka

Příprava

Proč orientální? Ani nevím, asi kvůli tomu koření....

Jednou za půl roku dostanu chuť na hovězí, jinak jím jen bílé maso a ryby, a tak mě napadlo, že to hovězí nějak poladím směsí koření. Bylo to zajímavé a dobré, pro jistotu jsem udělala i kuře, kdyby se koule náhodou nedaly jíst.

Do mletého masa nasypeme všechno koření a nastrouháme zhruba půl hrnečku cukety na jemno. Celou směs prohněteme a utvoříme koule, které klademe na pečící papír na plech. Kuřecí paličky mohou sloužit jako doplněk pro ty z vás, kteří neradi jedí hovězí maso. Paličky obalíme ve směsi koření dle chuti a přidáme na plech a podlijeme vodou. Zeleninu na plech přidáme zároveň s masem. Pečeme zhruba 40 minut, záleží na dané troubě.  Pečeme na 200°C. Kontrolujte během pečení, každá trouba peče opravdu jinak rychle a jinak kvalitně.

Mezi pečením si dáme dusit v pařáku rýži, kterou dusíme do změknutí, zhruba 20 minut.

2014-03-10 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI