Pečené vepřové ramínko na česneku, cibuli, kmínu se šmakoun plackami a Ghí zpět

Ingredience:
vepřové ramínko500 gvelká cibule2 ksčesnek3 - 4 stroužky
mletý kmín dle chutivoda na podlití dle potřebysůl dle chuti
Placky (cca 12 ks):
žitná mouka celozrnná jemně mletá200 gšpaldová mouka T 1050300 gmandlové mléko270 ml
droždí1/2 kostkypřírodní Šmakoun100 gČeské Ghíčko Bio2 lžíce
sůl1 a 1/2 lžičkykypřící prášek do pečiva bez fosfátů1 lžička
Náplň do placek:
bílá cibulka1 kskadeřavý salát dle potřeby
vepřové ramínko 500 g, velká cibule 2 ks, česnek 3 - 4 stroužky, mletý kmín dle chuti, voda na podlití dle potřeby, sůl dle chuti, žitná mouka celozrnná jemně mletá 200 g, špaldová mouka T 1050 300 g, mandlové mléko 270 ml, droždí 1/2 kostky, přírodní Šmakoun 100 g, České Ghíčko Bio 2 lžíce, sůl 1 a 1/2 lžičky, kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička, bílá cibulka 1 ks, kadeřavý salát dle potřeby

Příprava

A do třetice těsto, které má univerzální použití nejen na langoše, vdolky, ale i placky, které můžete plnit nebo jen tak přikusovat. Zbylo mi něco málo těsta a řekla jsem si, že jej využiji místo přílohy, líná jsem byla už cokoliv připravovat. Je to tak, ale musím uznat, že lenost se zde vyplatila. Předchozí den jsme měli vepřové ramínko s rýží a zbytek bylo třeba také smlsnout, takže jsme si masíčko dopřáli s plackami, cibulkou a salátkem.

Zapékaná masa miluji, jejich příprava je snadná a rychlá a já si stihnu kolem připravit spoustu věcí. Zde tomu není jinak. Vepřové ramínko omyjeme, případně očistíme, rozkrájíme. Vložíme do zapékací mísy, osolíme, přidáme pokrájenou cibuli, prolisujeme si oloupaný česnek, kterým masíčko potřeme. Následně již jen podlijeme vodou a pokmínujeme. Vložíme do trouby a pečeme na 180-200°C než se bude krásně rozpadat. Já jsem výpek nezahušťovala, nebylo zapotřebí, povedlo se mi vypéct většinu vody.

Během pečení můžeme využít volného času a připravit si přílohu, já zvolila jeden den rýži a druhý den placky. Zde je jejich příprava.

Mouky nasypeme do misky, lehce přihřejeme mandlové mléko, ve kterém rozpustíme droždí, přidáme najemno nastrouhaného šmakouna, Ghí, sůl, kypřící prášek, vypracujeme těsto a necháme kynout alespoň 1 hodinu.

Pak již jen rozválíme, upečeme na Ghí, přidáme kadeřavý salát, upečené masíčko, přelijeme výpekem a přidáme pokrájenou cibulku. Můžete si přidat oblíbený dresink.

Přeji dobrou chuť.

2016-08-11 Hlavní chody

Poznámka

Kdo si chce ještě více mlsnout, přidejte si do těsta domácí škvarky.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI