Pečený květák s kari a cizrnou zpět

Ingredience:
větší květák1 ksuvařená cizrna240 gextra panenský olivový olej dle potřeby
indické kari1 - 2 lžičkyřímský kmín1/2 lžičkyhrubozrnná mořská sůl dle chuti
čerstvý koriandr dle chuti
větší květák 1 ks, uvařená cizrna 240 g, extra panenský olivový olej dle potřeby, indické kari 1 - 2 lžičky, římský kmín 1/2 lžičky, hrubozrnná mořská sůl dle chuti, čerstvý koriandr dle chuti

Příprava

Jedno z jídel, po kterých se můžu utlouct, je květák. Miluji ho na všechny způsoby a nikdy mě neomrzí. Jako malá jsem dokázala sníst na posezení mísu smaženého květáku a určitě bych to dokázala i teď (smích). Ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je krása. Dokazuje to i tento jednoduchý recept na pečený květák. Oblíbila jsem si ho hlavně díky voňavému kari, které se k němu dokonale hodí. Nebojte se květák s cizrnou v troubě lehce "připálit". Jen tak se na nich vytvoří křupavá a hnědá kůrčička.

Květák očistěte, rozeberte ho na růžičky a vyskládejte je na plech vyložený pečícím papírem. Na plech vsypte také cizrnu. V misce míchejte olivový olej s kari, římským kmínem a mořskou solí. Směs pečlivě promíchejte a vlijte ji na plech. Pomocí rukou vše pořádně promíchejte. Takto připravený květák pečte v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 30-40 minut dohněda. Před podáváním posypte čerstvě nasekaným koriandrem.

2017-01-12 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI