Pohanka se zelím a uzeným tofu zpět

Ingredience:
loupaná pohanka200 gkysané zelí150 guzené tofu100 g
středně velká cibule1 kspřepuštěné máslo nebo olivový olej1 lžícečerstvá petrželka dle chuti
sůl dle chutipepř dle chuti
loupaná pohanka 200 g, kysané zelí 150 g, uzené tofu 100 g, středně velká cibule 1 ks, přepuštěné máslo nebo olivový olej 1 lžíce, čerstvá petrželka dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Pohanka, zelí a uzené tofu - to je božská kombinace, které nikdy neodolám. Dokážu spořádat plný talíř a ještě si přidám. Možná se vám zrovna tahle kombinace surovin bude zdát podivná, ale věřte mi, že se do ní zamilujete stejně, jako já. Podobný recept s pohankou už na blogu mám (zde). Tentokrát ji ale nebudu zapékat. Šmrnc celému jídlu dodává orestovaná cibule a čerstvá petrželka. Už se vám sbíhají sliny? Mně tedy ano.

Na přepuštěném másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme na kostičky nakrájené uzené tofu, kysané zelí a vše necháme restovat cca 5 minut. Ke směsi přidáme uvařenou pohanku, ochutíme solí, pepřem a vše promícháme. Před podáváním pohanku posypeme nasekanou petrželkou a máme hotovo.

2017-02-10 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI