Polentové noky s gorgonzolou a slaninou zpět

Ingredience:
instantní polenta250 ggorgonzla150 gmléko100 ml
farmářská slanina dle potřebyolivový olej1 lžícesůl dle chuti
instantní polenta 250 g, gorgonzla 150 g, mléko 100 ml, farmářská slanina dle potřeby, olivový olej 1 lžíce, sůl dle chuti

Příprava

Dostala jsem chuť na sýrovou omáčku. Většinou si k ní vařím těstoviny, ale dneska jsem trošku zaexperimentovala a připravila si domácí polentové noky. A protože jsem měla doma i farmářskou slaninku z prodejny Náš Grunt, kombinace byla jasná. 

Často se mě ptáte, do jakých obchůdků chodím nakupovat suroviny, ze kterých vařím. A právě prodejna s farmářskými potravinami Náš Grunt je jedna z nich. Mají obrovský výběr poctivých uzenin, kvalitního masa, jogurtů a sýrů. Najdete u nich vejce z volných výběhů, zeleninu a ovoce z místních sadů, víno, med a mnoho dalšího. A protože mám ráda kvalitní suroviny, určitě se s jejich výrobky na mém blogu ještě setkáte.

Polentu uvaříme podle návodu v osolené vodě a necháme ji na chvilku vychladnout. Z vychladlé polenty tvoříme rukou nebo lžičkou malé noky. Noky pak vhodíme na pánev a na lžíci oleje je opečeme dozlatova. Mezitím si v hrnci rozehřejeme mléko, přidáme gorgonzolu a mícháme, dokud se sýr nerozpustí. Hotovou omáčkou pak přelijeme noky, posypeme opečenou slaninkou a podáváme.

2015-03-06 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI