Portobello plněné quinoi, baby špenátem a rajčaty zpět

Ingredience:
velké portobello4 ksquinoa (tříbarevná)50 gvejce1 ks
mozzarella125 gbaby špenát60 gkeříková rajčata3 ks
jarní cibulka1 ksolivový olej1 lžícesůl dle chuti
pepř dle chuti
velké portobello 4 ks, quinoa (tříbarevná) 50 g, vejce 1 ks, mozzarella 125 g, baby špenát 60 g, keříková rajčata 3 ks, jarní cibulka 1 ks, olivový olej 1 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Houby nemusí být jen v omáčce, nebo smaženici. Zkuste si je naplnit.

Už dlouho u nás doma nebylo jídlo s houbami. To asi proto, že je většina rodin moc nemusí. Tak jsem se rozhodla pro změnu a jedno uvařila. Nechtěla jsem nic těžkého a s ohledem na suroviny, které jsem měla doma, to muselo být něco jednoduchého. Vzniklo tedy jídlo rychlé a moc dobré.

Nejprve si uvaříme quinoi dle návodu na obalu, tj. propláchneme a vaříme ve vroucí vodě (poměr 1: 2,5) cca 15 minut. Poté necháme vychladnout. Mezitím si smícháme nasekané listy baby špenátu, rajčata na kostičky, mozzarellu na kostičky a nasekanou jarní cibulku. Přidáme vejce, lžíci olivového oleje a vychladlou quinoi. Zamícháme a osolíme a opepříme.

Kloboučky portobella si rozložíme na pečící papír a naplníme je směsí quinoi,špenátu, rajčat a mozzarelly. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 25-30 minut. Pokud nám směs zbude, lze ji dát do zapékací misky a zapéci společně.

2016-08-19 Hlavní chody

Poznámka

Inspirovala jsem se na webu fitrecepty.info.

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI