Povánoční zemlebába zpět

Ingredience:
vánočka nakrájená na centimetrové plátkycca 16 plátkůvětší jablka nakrájená na plátky3 ksskořicecca 1 rovná lžíce
vanilkový cukr1 balíčekmáslo (z toho jedna na vymazání zapékací mísy)cca 5 lžicmléko smíchané se 3 rozšlehanými vejcicca 600 ml
spařené rozinky dle chutistrouhané ořechy dle chutimoučkový cukr na posypání
vánočka nakrájená na centimetrové plátky cca 16 plátků, větší jablka nakrájená na plátky 3 ks, skořice cca 1 rovná lžíce, vanilkový cukr 1 balíček, máslo (z toho jedna na vymazání zapékací mísy) cca 5 lžic, mléko smíchané se 3 rozšlehanými vejci cca 600 ml, spařené rozinky dle chuti, strouhané ořechy dle chuti, moučkový cukr na posypání

Příprava

Babiček má naše rodina více, než je celostátní průměr, a tomu odpovídá i počet jimi upečených a darovaných vánoček. Protože letošní Vánoce byly co do vánoček obzvlášť hojné, nezbylo než ty, které jsme nestihli sníst, nějak využít. A tak vznikla vánočková zemlebába.

Vánočku smočíme v mléčné směsi a dno zapékací mísy, kterou jsme předem vymazali máslem, poklademe jednou vrstvou plátků. Poklademe vrstvou jablek, která osladíme a posypeme skořicí. Na jablka opět navrstvíme vánočkové plátky, které pak zalijeme zbytkem mléčné směsi. Na vrch položíme kousky másla. Pečeme v troubě vyhřáté asi na 160°C cca 30 minut. Nakonec posypeme moučkovým cukrem.

Vánočku můžeme nahradit libovolným jiným pečivem - houskou, bagetou, vekou, mazancem, toastovým chlebem apod.

2015-01-09 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI